Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Tillsatser för att förbättra gas körsträcka

Med dagens fokus på bränsleekonomi, är det inte konstigt att det finns så många produkter på hyllorna som påstås spara gas genom ett eller annat sätt. Medan EPA visserligen testa sådana produkter (därav de "godkända av den federala regeringen" etiketter), testar de bara för att se om de tillsatser kommer att skada miljön. Regeringen garanterar inte effektivitet av någon produkt, vilket gör informerade shoppa så mycket viktigare. Bränsle System Cleaners

flesta påstådda bränslebesparande produkter är någon form av rengöringsmedel eller lösningsmedel för att ta bort oönskade avlagringar från motorn eller bränslesystemet. Varje gång du ser "behandling bränslesystemet" eller "bränslesystem /injektor /filter renare," det är säkert att innehålla någon form av lösningsmedel. Som bensin bryts ned, tenderar den att bilda lack och blodproppar som täpper bränsleinjektorerna och filter. Medan igensatta filter brukar inte orsaka någon betydande nedgång i körsträcka (tills de når den punkt att de måste bytas ut), kan smutsiga insprutningsmunstycken minskar faktiskt atomisering (förångning). Om bränslet når insugningsventilen i ett flytande tillstånd, kan den brännas inte jämnt. Denna ojämna bränna kommer att resultera i strömavbrott, vilket innebär att du måste lägga mer bränsle för att hålla samma hastighet. Även om detta kan negativt påverka bränsleekonomin, kan smutsiga spridare endast rengöras ordentligt när de tas bort från fordonet. Konsekvent användning av bränslesystemet renare från dag ett kommer att hålla spridarna fräscht längre men kommer inte att öka bränsleekonomin över motorns nyskick.
Octane Booster

Många nya bilar har ganska hög kompression motorer och lita på bränsleflödesgivare oktan för att bestämma rätt mängd tändinställningen. Avancerad tändningen är bättre för kraft och bränsleekonomi, men kan orsaka detonation ("knock" eller "ping") i kombination med lågoktanbränsle. Oktan boosters kan låta motorn avancera timing lite men gör din läxa innan du köper. Om din motor har lägre än 10 till 1 kompression, därefter en oktan booster går inte att göra något för din bränsleekonomi att högre oktan gas kommer inte. Addera ditt Oljebyte

Några av de få tillsatser /behandlingar som verkligen sticker en chans att göra en skillnad i bränsleekonomi har ingenting att göra med bränslet alls. Moderna motorer har mycket snäva glapp mellan lager och andra rörliga delar, vilket innebär att överskott friktion är alltid en möjlighet. En av de bästa sakerna du kan göra för din motor är att byta till en helt syntetisk olja, vilket är mycket slipperier än konventionell olja. Slippery olja kommer att minska "tjuvanliggning," eller kraften din motor tar bara fortsätta snurra. Mindre tjuvanliggning betyder mer makt att flytta bilen, och som alltid översätter till bättre bränsleekonomi. Även om det kostar mer, fulla syntet sannolikt att överleva konventionella oljor från 3.000 till 6.000 miles, så du ska bryta även när det blir dags att byta olja igen.
Oljeadditiv

Om du ska hålla fast vid konventionell olja, överväga att använda en olja tillsats med PTFE (varumärkesskyddade som "Teflon"). Teflon olja tillsatser är avsedda att minska tjuvanliggning, och är en av de få saker du kan göra för din motor för att öka sin makt, bränsleekonomi och livslängd i ett svep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135237.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.