Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra körsträcka på en Toyota Tercel

Från introduktionen 1978 till den lades ner 1999, var Toyota Tercel en beundransvärd artist när det gällde att uppnå exemplariskt bränsleekonomi. I själva verket, enligt bränsle körsträcka betyg registrerats av ToyoLand, knäckt Tercel regelbundet 30 mpg barriären i stadskörning och nådde de höga 30-talet, och även 40-talet, på motorvägen. Även om det kan tyckas att Tercel imponerande bränsle körsträcka lämnar lite utrymme för förbättringar, finns det några saker du kan göra för att höja siffrorna ytterligare. Instruktioner
1

reglera mängden vikt halas in din Tercel. På grund av mindre motor och kompakt kropp, lagt någon vikt till bilen kommer att komma i vägen för bättre bränsleekonomi. Den Tercel s 1,5-liters motor måste arbeta hårdare med ökad belastning, vilket resulterar i dålig bränsle körsträcka. Städa ur stammen och ta bort allt som inte är absolut nödvändigt.
2

Kör Tercel på en rimlig hastighet. Även en ekonomisk bil kommer att visa dålig gas körsträcka om föraren inte är försiktig. Ju långsammare du säkert kan färdas, desto mer gas du ska spara. Vid körning av Tercel på motorvägen, försöker begränsa hastigheten till under 60 mph. När du använder Tercel i staden, förutse stoppljus och stannar långsamt. När du är redo att flytta, påskynda stadigt liksom.
3

Vrid Tercel s motorn istället för att låta den gå på tomgång. Du behöver för att starta bilen och låt den gå på tomgång för att värma upp motorn på kalla morgnar. Även för bättre gas körsträcka, bör du stänga av motorn om du hittar dig själv fastnat i trafiken eller i en lång rad på snabbmat drive-through.
4

Undvik dragande någonting på utsidan av bilen. Även om Tercel har en cykel eller pakethållare på taket, inte utnyttjar det. När du dra last på utsidan av bilen, förstöra dig dess aerodynamik och tillsätt en massiv mängd drag, som effektivt snedstreck bränsleekonomi.
5

Kontrollera Tercel oljenivå ofta och schemalägga ett oljebyte ungefär var 3000 miles. Eftersom din Tercel blir äldre, måste du göra vissa motorn är i den bästa formen möjligt för att få bästa gas körsträcka. Också, att byta till en högkvalitativ syntetisk olja. Det kommer att öka effektiviteten i motorn och minska friktionen.
6

Kontrollera lufttrycket i Tercel s däck. Lågtrycksrör däck hindrar bränsleekonomin eftersom de leder till mer friktion och motstånd. Titta i Tercel bruksanvisning eller på insidan av förarsidans dörr ram för rätt lufttryck. Om du håller däcken ordentligt pumpade, kan du se en ökning i bränsleförbrukningen på upp till 3 procent, enligt Federal Trade Commission.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135467.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.