Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man Sifon gas ut ur en tank

En sifon i sin enklaste form är en enhet - ett rör - används för att transportera vätska från en högre nivå till en lägre nivå genom gravitationskraften. Gör-det-själv hävert process brukar underlättas genom att peta ena änden av röret till botten av en gastank, sedan andas in den andra änden av röret. Detta, du kanske har märkt, gör siphoning gas potentiellt farligt, eftersom det kan snabbt leda till en munfull av bensin. Kontroll är allt när hävert bensin, som är mycket visuell indikation om vad som händer. Därför ska du inte använda något annat än en helt transparent plaströr när hävert gas på gammaldags sätt. Saker du behöver
5 till 6 meter transparent 3/8-tums plaströr
ren hink eller hink
Visa fler instruktioner
1

Sätt i ena änden av slangen så långt in i bensintanken det går. Försiktigt blåsa i den exponerade änden av slangen och lyssna efter bubblande ljud att se till att den andra änden av slangen är helt nedsänkt i bensin.
2

Höj mitt område av slangen genom att hålla den med ena handen ovanför huvudet. Höjning den mellersta delen av slangen kommer att inducera en gravitationskraft tillräcklig för att dra bensin ut.
3

Håll exponerade röränden i munnen och försiktigt andas. Noga övervaka änden av röret sticker ut från tanken. Syftet med detta steg är att långsamt dra bensinen in i röret och upp till den förhöjda punkten. En snabb, aggressiv inandning kommer att leda till en oönskad munfull bensin.
4

Fortsätt försiktigt och långsamt andas tills du ser bensin stiger bara förbi toppen av förhöjda slangsektionen du håller ovanför huvud. Ta bort röret från munnen, och mycket snabbt sätta tummen över öppningen du har andas på. Detta kommer att skapa en luftsluss för att hålla bensin från vända kursen tillbaka till tanken, eller utvecklas ytterligare i munnen eller på dina kläder.
5

Släpp änden av röret som är ansluten med din tumme i skopan eller hink, och - att hålla mitt på slangen förhöjda - släppa tummen från slutet av slangen. Bensinen ska flöda in i skopan. När du har ritat den mängd gas som du vill, sänka förhöjda mellersta delen av röret, och höja den ände från vilken gasen har hälla i hinken. Detta kommer att orsaka någon gas fortfarande i röret att glida bakåt in i tanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135414.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.