Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur berätta om du har vatten i bränslesystemet

Generellt en följd av kondens, dålig gas eller en genomsnittlig ofog, kan vatten i bränslemixen inverka negativt på resultatet för din bil eller båt. Lär dig tecken på att din bil eller båt avger när det finns vatten blandas med bränslet så att du kan ta den till mekaniker för att åtgärda problemet. Saker du behöver
kit Bränsle test (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Watch för en trög respons i din bil eller båt. När det finns för mycket vatten i gasen, kommer fordonet svarar inte mot en liten kran på gaspedalen, enligt autoeducation.com experter. Istället kommer bilen eller båten accelererar långsamt och kan även spotta några gånger innan fånga. Detta inträffar eftersom motorn inte är konstruerad för att bränna vatten på samma sätt som bränsle.
2

Kontrollera avseende på tecken på rost i bränslesystemet, speciellt runt bränslepumpen. Bränslepumpen ger bensin till motorn i precis rätt belopp. När för mycket vatten kommer in i bränslesystemet, kan de inre delarna utsättas för rost. Bränslepumpen i en bil eller båt kan misslyckas om det är för mycket smuts eller rost i tanken, enligt aa1car.com.
3

Övervaka gas mätare noga för att se till att det verkligen representerar mängden gas i tanken. Om det finns vatten blandat med bränsle, kommer bilens gas mätare läsa högre än den egentligen är. Eftersom mätaren inte kan se skillnad mellan vatten och bränsle, kommer det att ange hur mycket vätska är i bensintanken, enligt myhonestmechanic.com. Denna falska behandlingen kan orsaka en förare för att köra slut på bränsle trots att mätaren visar tanken inte är tom.
4

Använd ett kommersiellt testkit för att avgöra om det finns vatten i bränslet. Enkla kit finns som testar för ett antal saker i bränslet, t.ex. överskott av etanol och vatten. De testkit inkluderar en flaska, gummi mössa och en lösning som identifierar något vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135240.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.