Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Tips om att göra din bil mer bränsleeffektiva

Med priset på gas i dessa dagar, är alla försöker pressa varenda droppe. Även om alla inte kan cykla till jobbet eller råd med en hybrid, det finns många sätt att förbättra din bränsleekonomi och sträcka på dollarn i alla bilar. Ändra hur du kör

Enligt US Department of Energy, helt enkelt klippa bort aggressiv körning, vilket inkluderar fortkörning, snabb acceleration och inbromsning, kan du sänka din gas körsträcka med 33 procent på motorvägshastigheter och med 5 procent på stan. Institutionen för energi antyder också undvika onödig tomgångskörning och övervikt. Använd farthållare när det är möjligt. Och om du kan ta värmen, rulla ner fönstren och stänga av luftkonditioneringen.
Behålla din bil

Institutionen för energi och EPA rekommenderar att du kan förbättra din gas körsträcka med upp till 3,3 procent genom att hålla dina däck pumpade till rätt tryck. Ordentligt pumpade däck håller längre och öka säkerheten under körning. Du bör också hålla din bil i samklang. Att reparera en trasig syresensor kan förbättra din bränsleekonomi med 40 procent. Motorolja är också viktig. Kontrollera att det står "energibesparande" på flaskan, för att säkerställa att den innehåller friktionsminskande tillsatser.
Komma runt staden
p Om du måste gå till affären och plocka upp barnen, försöka göra dem båda i en resa. Kombinera resor kraftigt skär ner på körsträcka. Bilpool och sprida pendlar till arbete för att undvika rusningstid när det är möjligt. Du kan minska din gas körsträcka under hälften om du bilpool. När du reser, gör ett takräcke för mer utrymme i bilen, vilket ger dig en chans att köra en mindre bil. Men EPA och Department of Energy försiktighet som en laddad takräcke kan minska bränsleförbrukningen med 5 procent. De två byråerna råd ytterligare drivrutiner för att minska luftmotståndet och förbättrar bränsleekonomin genom att placera föremål i bagageutrymmet när det är möjligt.
Drive en bränslesnål bil

EPA och Department of Energy säga, "skillnaden mellan en bil som får 20 MPG och en som får 30 MPG uppgår till $ 683 per år (förutsatt 15.000 miles av körning årligen och en bränsle kostnad på $ 2,73)." Även hybridbilar är dyrare, kommer de att löna sig i längden genom att spara dig tusentals i gaspriserna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135411.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.