Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Enkla sätt att spara gas

Med gaspriserna igen inching mot $ 3 per gallon, och ekonomin puttering tillsammans, är tips om hur man kan spara pengar och få ut det mesta körsträcka ur din bensintank en prioritet för förare över hela Amerika. Spendera pengar på en ny bil eller en hybrid är inte nödvändig - några enkla tips och förändringar i dina körvanor kan göra en skillnad i att lindra en del av smärtan vid pumpen. Bil Underhåll

Innan du börjar köra, se till att du alltid hänga med grundläggande underhåll av din bil. Detta är ett av de viktigaste stegen i att spara gas.

Lämna in din bil till en serviceverkstad för vanliga optimeringar, som vanligtvis är cirka 3.000 miles till 5000 miles, beroende på din bil. Du vill se till att du får oljan bytt, luftfilter bytas, kontrollerat alla vätskor och däck roteras. Dessutom bör dina däck pumpas till maxgränsen och balanserad.

Du vill inte köra med en hel del vikt i bilen. Eliminera alla onödiga objekt i bålen och baksidan av bilen. Det är självklart att ju mer vikt fordonet bär, desto mer gas man använder. Addera Köra

inte värma upp bilen, även under de kallaste vintrar. Trettio sekunder är oftast gott om tid att på lämpligt sätt värma upp bilen, desto mer bilen går på tomgång, ju mer gas man använder. Och varva med motorn är inte nödvändigt när du värmer upp bilen (eller när som helst, egentligen). Allt det gör är att använda lite mer gas.

Vid körning, tryck inte för hårt för fort på gaspedalen, speciellt vid start och stopp. Ease ner foten på pedalen. Körning hastighetsgränsen kan också öka din miles per gallon med mer än 20 procent, särskilt för landsvägskörning. Det kommer naturligtvis att finnas tillfällen när man kör över hastighetsgränsen inte kan undvikas, men du bör alltid följa skyltad hastighet när så är möjligt -. Av säkerhetsskäl samt förmåner till bränsle bevarande

Och vid körning på motorvägen, det är okej att använda luftkonditioneringen, för att ha fönstren ner vid höga hastigheter orsakar luft laggar, vilket tvingar bilen att använda mer gas för att hålla fordonet framåt i hög hastighet. Det bästa sättet (och ibland det mest obekväma sätt) för att spara gas vid körning på motorvägen är att köra med fönstren upp och ingen luftkonditionering.

Använd kullarna till din fördel. Om du kör på en kulle, låta bilen kusten. Och när man kör uppför en backe, försök att accelerera innan du träffar backen, och inte så mycket när du är på kullen.
Extra Tips

Se till att du väljer rätt bensin till din bil. Vissa motorer kan fungera bättre med en högre oktantal av gas. Kolla din instruktionsbok för att bestämma lämplig bensin till din bil.

Om möjligt, rida med andra, använda kollektivtrafik eller promenad. Även om detta inte är vad de flesta människor vill höra, det beror på hur illa du vill spara gas.Find alternativa vägar så att du inte fastnar tomgång i trafiken. Även om en alternativ väg kan vara längre, om du inte tomgång, kan det spara dig mer gas i det långa loppet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135168.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.