Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur Gas gör en bil Work

Det verkar konstigt hur du kan sätta en vätska i bilen och driva dig själv och ton metall ner motorvägen i timmar tills vätskan rinner ut , men omvandlingen av bensin till energi är helt naturligt . Vätska till gas
Vätskor

är kondenserade gaser . När vätskor vända tillbaka till gaser som de tar upp mycket mer utrymme . Bensin är speciell eftersom den är relativt stabil , men kan förvandlas till en massa gas genom att antända den under kontrollerade förhållanden . Allt som krävs är en gnista i en begränsad kammare av finfördelat bensin .
Grundlag av gaser

Gaser tar upp mer plats än vätskor . När de finfördelade dropparna av bensin explosivt konvertera till gaser , utövar explosionstrycket på väggarna av cylindern - mer specifikt det pressar ner golvet i cylindern. Golvet i cylindern är den övre delen av kolven , så explosionen trycker kolven nedåt.
Mekanisk överföring av energi

Kolven är ansluten med en stång till vevaxeln . Pushing kolven nedåt roterar vevaxeln . Vevaxeln är en krokig axel som går genom motorn - alla kolvarna vänder det . Genom ett omfattande system av mekaniska kopplingar , är kraften skickas till hjulen , och bilen drivs ner motorvägen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135435.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.