Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Råolja extraktionstekniker

Det tar miljontals år för råolja, en blandning av kolväten kol och svavel, för att bilda. De första försöken att utvinna denna "svarta guldet" inträffade under slutet av 1800-talet, men de tekniker som används för att hitta oljan var lite mer än slumpmässiga gissningar och intuition hos guldgrävare, även om vi fortfarande använder några av de samma principer för att ta bort det från marken. Hitta Olja

Som av 2010, har ingen metod visat 100 procent effektiva i att hjälpa geologerna lokalisera råolja insättningar. Den bästa och mest lönsamma, har Teknik olja jägare är seismik. I seismisk undersökning, en satellit eller mobil seismiska skott enhet radiovågor på blivande råolja sajter och sedan skickar dessa data till en superdator som skapar en digital modell av miljö baserad på dessa data, enligt oljeproducent Exxon Mobil.


Drilling

Pumping råolja ur marken genom ett rör har varit den grundläggande idén bakom råolja utvinning eftersom de tidigaste borrplatser. Men medan den första borrteknik fastnat ett rör rakt ner i marken, moderna borrare har nu tekniker sneda borrning. I allmänhet visar lutande borrning mycket mer fördelaktigt än vertikal borrning. Sneda pumpar är böjda, så att de kan rotera 360 grader och nå flera olika avlagringar från samma plats.

Oljeutvinning också sker till sjöss med samma metoder som landbaserade oljeutvinning, men kräver speciella typer av plattformar eftersom havsbotten inte kan stödja vikten av en normal rigg eller storleken på en solid plattform visar sig kostsamt att nå havets djup. Mest offshoreverksamhet tjuder en flytande plattform ansluten till kablar som är anslutna till havsbotten. De som borrning på grunt vatten eller de som har hittat en stor insättning kanske vill installera en permanent struktur. Rörliga riggar, ett sådant fartyg eller en pråm, är bra för att hitta oljefyndigheter och samla olja från flera mindre sajter.
Oil Sands

grund av krympande leveranser av naturliga avlagringar råolja, oljesand - i huvudsak bara smuts med olja blandas i - blir lönsamma satsningar för olja gruvarbetare. Även med den relativt nya typ av extraktion oljesand processer, står mängden utvinningsbar olja på cirka 175 miljarder fat, andra till Saudiarabiens oljereserver på 260 miljarder fat. För att utvinna olja sand, kommer prospectors behöva schakta marken innehåller olja sand (de flesta insättningar är nära ytan) och sedan separera oljan från smuts med varmt vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135085.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.