Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man beräknar Gas för Car

Om du planerar en bilsemester, kanske du vill planera ut hur mycket gas du behöver för resan. Det amerikanska Department of Energy publicerar en databas med de uppskattningar gas körsträcka för bilar, som kan hjälpa till i dina ansträngningar. Genom att beräkna hur mycket gas du behöver, kan du planera bättre din gas stannar och kostnads ​​uppskattning genom att multiplicera antalet liter med det belopp som du förväntar dig att betala per gallon. Bilar har två olika publicerade uppskattningar gas körsträcka: motorväg och stad. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Slå upp gas körsträcka för din bil med antingen din instruktionsbok eller US Department of Energy: s databas på FuelEconomy . gov. Var noga med att notera både motorvägen körsträcka och stad körsträcka.
2

Beräkna avståndet du kör. Du kan använda en karta eller Google Maps för att hitta en körsträcka uppskattning.
3

Uppskatta andelen av resan som du kommer att spendera på motorvägen mot den procentandel av den tid som du kommer att spendera i förhållanden stadskörning. Till exempel, om du tar en lång resa på motorvägen, kan du uppskatta att du kommer att köra ca 90 procent av dina miles på motorvägen och 10 procent i staden.
4

Beräkna det uppskattade bränsleeffektiviteten för din bil på resan genom att multiplicera andelen landsvägskörning och bilens highway bränsleekonomi, multiplicera andelen staden körtider bilens staden bränsleekonomi och lägga till de två tillsammans. Till exempel får om din resa kommer att bestå av 90 procent landsvägskörning och 10 procent stadskörning och bilen 29 mpg på landsväg och 23 mpg i staden, då bilen kommer att få 28,4 mpg.
5 < p> Dela den totala sträcka du kör genom bränsleeffektivitet för resan att ta reda på hur mycket gas du behöver. Till exempel, om du kör 600 miles och din beräknade bränsleeffektivitet var 28,4 mpg, skulle du behöva ungefär 21,2 liter gas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135103.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.