Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vad är en Fuel Stabilizer & dess fördelar?

Bränsle stabilisatorer är avsedda att hålla petroleumbaserade bränslen, såsom bensin, diesel och eldningsolja, från förnedrande över tiden. Dessa stabiliserande produkter är gjorda av många olika företag, men tenderar att arbeta på ungefär samma sätt. De förhindrar oxidation, bränsle förorening och obehaglig lukt, och hjälper bränslet brinna effektivt. Betydelse

Bensin och liknande bränslen är särskilt utformade för att vara volatil. De förångas lätt för effektivare förbränning. Tyvärr, äldre bränslen blir mindre volatil, och bränna mindre effektivt. Som bränsle åldrar, det är också mer benägna att utveckla orenheter som kan täppa till filter och bränsleledningar, och att ta in vatten. Vattenförorening kan orsaka ett fordon för att få problem med att starta och köra ungefär tills vattnet kan renas. Oxiderat bränsle har också en stark lukt, vilket kan vara svårt att bli av med.
Funktion

Bränslestabiliseringsmedel förhindrar bensin och andra bränslen från att gå dåligt när de måste vara lagras i mer än en månad eller så. Dessa vätskor blandas direkt med bränslet innan det i lager, och kan ge ett önskvärt alternativ till dränering allt bränsle från ett fordon. Dränerade fordon kan drabbas av torra ruttnade sälar och rostbildning i bränslesystemet. Den stabilisatorn fungerar som ett skyddande skal runt bränsle molekyler och hindrar dem från att reagera med syre och andra ämnen.
Typer

Inte alla bränsle stabilisatorer är lämpliga för alla bränslen. Majoriteten av stabiliserande produkter är avsedda för två-eller fyra-takts bensinmotorer. Produkter avsedda speciellt för eldningsolja och diesel-motorer finns också. Använda ett bränsle stabilisator felaktigt kan orsaka oförutsägbara resultat. Bränslet kan gå dåligt snabbare än väntat, eller stabilisatorn fungerar inte alls.
Överväganden

Bränslestabiliseringsmedel är mycket fördelaktigt om det används enligt paketets anvisningar, men varar inte för evigt. De flesta stabilisator produkter fungerar för endast 12 till 15 månader och inte förbättras bränsle som redan har oxiderat eller bli kontaminerade med vatten. Lägga färska stabilisator efter den initiala behandlingen är osannolikt att förlänga livslängden på bränslet. Lägga mer stabilisator än rekommenderade också inte ökar produktens effektivitet.
Missuppfattningar

Vissa människor tror att bränsle inte går dåligt, och att bränsle stabilisatorer är ett slöseri med pengar . Medan gamla bränslen kommer ofta fortsätter att brinna, gör de inte det så effektivt som färska bränslen eller bränslen som har lagrats med tillsatt stabiliseringsmedel. I genomsnitt förbättrar stabilisator livslängden på ett bränsle ungefär fem gånger, förlänga livslängden för bensin från ca tre månader till cirka femton. Använda gammalt bränsle som inte behandlades med en stabilisator kan resultera i träskor eller dyra motorskador i längden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135346.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.