Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Varför min bil Säg att använda Premium Fuel?

Du kommer att betala ett högre pris för högre kvalitet bränsle varje gång du fyller upp. Premium bränslen ofta kostar mellan 20 och 30 cent mer per gallon, vilket är nästan fyra dollar mer för en typisk fylla upp. Kanske har du undrat varför du behöver använda denna typ av bränsle i bilen, medan en annan bil kan använda billigare bränsle. Orsaken ligger i den typ av motor din bil har och hur det fungerar. Motortyp

Anledningen din bil kräver bränsle av premiumtyp är på grund av dess motortyp. Motorer i bilar som kräver premium bränsle är utformade för att fungera med en högre förbränning ratio. Detta innebär att bränslet i motorn förbränns vid en högre hastighet än motorer som använder lägre kvalitet bränsle. De motordelar, inklusive lyftar och kolvar, är gjorda för att köras med bränsle som ger mer kraft. Premium bränsle ger det.
Prestanda

Performance är den främsta anledningen bilen kräver högre kvalitet bränsle. Som en idrottsman kräver magert protein och kolhydrater, till exempel, kör din bil bättre på premium bränsle. När bränslet förbränns, de precisionstillverkade delar fungera mer effektivt och ge mer makt. Mest premium bränsle bilarna accelererar snabbare (upp till en halv sekund snabbare i en 0 till 60 mph acceleration) och smidigare med premium bränsle.
Miltal

En annan orsak premium bränsle krävs eller föreslås är körsträcka. Eftersom bilens motor är konstruerad för att köras bättre på högre kvalitet bränsle, kommer den att producera bättre körsträcka per gallon. Använda lägre bränsle av i bilen leder till en lägre mpg betyg. Kostnaden för premien bränsle kan kompenseras av bättre körsträcka. När du använder premium bränsle
Fördelar

, hjälper dig också att skydda din motor. Lägre kvalitet bränslen kan lämna avlagringar på motordelar. I en högpresterande sportbil, leder detta till en minskning i prestanda över tiden, eftersom avlagringarna bygga upp på motorns delar. De täpper avgaser kammare, kolvar och andra känsliga delar som lyftarna. Detta bidrar till försämrade prestanda och acceleration, samt lägre betyg körsträcka.
Överväganden

Några biltillverkare kräva användning av premium-kvalitet bränslen, men gör inte absolut kräver det. Detta innebär att bilen kommer att köras fint på lägre kvalitet bränslen. Bilens dator kommer att övervaka bilens prestanda och justerar inställningarna så att det går bättre på dessa lägre kvalitet bränslen. Om bilen handboken läser, "premium bränslen krävs" istället för "premium bränslen föreslog," du måste använda högre kvalitet bränslen. I vissa bilar, märker du kanske inte prestanda skillnaden när du använder lägre kvalitet bränsle, men det kan ändå innebära varaktiga effekter på motorn. Det är svårt att märka effekterna av avlagringar på en motor med tiden, när de uppstår långsamt. Dessutom små prestandavinster är svåra att märka utom vid snabb acceleration och höga hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135254.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.