Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man beräknar den specifika vikten hos en Liquid

Specifik vikt, eller relativ densitet är förhållandet mellan densiteten hos en material jämfört med densiteten för vatten vid en specifik temperatur. Det uttrycks utan en typbeteckning. Vattnets densitet är ett gram per kubikcentimeter. Om den specifika vikten för en vätska är mer än den för vatten, kommer vätskan att sjunka. Om den specifika vikten är mindre än den hos vatten, kommer vätskan att flyta ovanpå vattnet. Livsmedelsindustrin använder rutinmässigt specifik vikt för att mäta koncentrationen av förädlade livsmedel ingredienser för att säkerställa produktionen av konsekventa färdiga varor. Saker du behöver
Behållare med graderad mätningar
Scale
Penna och papper
Vatten
Olivolja
Visa fler instruktioner
1

Placera behållaren på skalan för att fastställa vikten av den tomma behållaren. Skriv ner vikten på behållaren.
2

Häll i behållaren en viss mängd vatten --- 10 gram, till exempel. Väg behållaren. Skriv ner behållarens vikt och vatten. Subtrahera vikten hos den tomma behållaren från vikten av både behållare och vatten för att beräkna vikten av enbart vatten. Töm vattnet ur behållaren och torka behållaren.
3

Häll 10 gram olivolja i behållaren. Väg behållaren. Skriv ner vikten på behållaren och olivolja. Subtrahera vikten av den tomma behållaren från vikten av både behållare och olivolja för att beräkna vikten av olivolja ensam.
4

Dividera vikten av olivolja med vikten av vattnet. Den specifika vikten av olivolja är ca 0,91 vid 60 grader Fahrenheit. Testa resultatet genom att hälla lite olivolja över lite vatten i en behållare. Rör om och observera att den olivolja som flyter på vattenytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135417.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.