Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man använder en gastankstätningen Kit

En gastankstätningen kit innehåller en snabbtorkande harts som används för att reparera gastankar som utvecklat läckor. Dessa kit innehåller vanligtvis en renare för att ta bort kemikalier, en rost remover för att ta bort rost och ett tätningsmedel lösning som fyller hål och sprickor. Med hjälp av en gas kit tank sealer för att reparera en läckande bensintank är inte svårt, men det kräver att tanken tas bort från fordonet. Av detta skäl är användningen av dessa kit oftast bara utförs av yrkesmän. Saker du behöver
Aceton
Silvertejp
Plastfolie
Aluminiumfolie
Funnel
måla omrörare
Plasthink
Gummiband
Knife

Visa fler instruktioner
1

utgjuta all bensin som finns i tanken och kassera den. Häll en pint aceton i tanken och sus den runt för att ta bort eventuell gas rester från tanken. Kassera aceton på samma sätt som bensin. Vissa kit kommer med en renare, i vilket fall, använd den istället för aceton.
2

Lokalisera rostborttagare behandling i gastankstätningen kit och häll blandningen i bensintanken. Swish den runt för att avlägsna eventuell rost och korrosion i det inre av tanken. Låt lösningen sitta i fem till tio minuter och häll sedan ut det.
3

Applicera tejp på utsidan av gastank i placeringen av eventuella sprickor eller hål. Detta hindrar tätningsmedlet från att läcka ut under reparationen.
4

Wrap utsidan av tanken med plastfolie, täckt med ett lager av aluminiumfolie och sedan ytterligare ett lager av plastfolie. Detta skyddar det yttre av tanken från skador. Om yttre lack flisas eller repad, kan du hoppa över det här steget.
5

Häll båda delarna av harts blandning, som ingår i reparationssats, i en plasthink. Använd de proportioner som anges på anvisningarna reparationssats. Blanda lösningen med en paint omrörare i cirka två minuter att grundligt kombinera.
6

Häll blandningen i bensintanken, med hjälp av en tratt vid behov. Placera en bit plastfolie över hålet och säkra plastfolie till tanken med ett gummiband.
7

Plocka upp bensintanken och vända det åt alla håll för att belägga insidan av tank med tätningsmedlet blandningen. Detta bör ta mellan två och tre minuter för att säkerställa tillräcklig täckning.
8

bort gummibandet och plasthöljet från öppningen i tanken.
9

Häll ut överflödigt harts i en engångsbehållare och sedan placera tanken upp och ner för att torka i cirka 40 minuter.
10

Vänd tanken högra sidan uppåt och använda en kniv för att skrapa överflödigt harts från toppen av bränslet hålet. Låt tanken att härda i minst 24 timmar innan du lägger gasen in i det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135241.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.