Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en 2002 XL7

I 2002 Suzuki Grand Vitara XL7 är en SUV som verkligen lever upp till titeln "sport utility." Även Suzuki är vanligtvis förknippas med små, bränslesnåla bilar, är xl7 lite av en avvikelse i det att den är större och kan hantera terrängförhållanden. Således är xl7 utrustad med en kraftfull sexcylindrig motor som förbrukar mer gas än de flesta av Suzukis mindre bilar. Enligt US Department of Energy, den `02 XL7 kommer i genomsnitt 16 mpg. Du kan hjälpa din XL7 uppfylla dessa riktmärken, och med överträffa dem, genom att följa några enkla tips. Instruktioner
1

Hjälp din Suzuki XL7 ner i vikt. Även stadsjeepar kamp för att uppnå bra gas körsträcka när de tvingas att bära extra vikt. I själva verket, bara ytterligare 100 kg. kan minska din bränsleförbrukning med cirka 2 procent, enligt Federal Trade Commission. Förlora vikt genom att ta bort onödiga last från baksidan av din XL7. Också avinstallera stora däck och hjul och gå tillbaka till den ursprungliga storleken. Om du har bultade på andra eftermarknaden tillbehör som bara tjänar bilens estetik, ta bort dem.
2

Ta xl7 s takräcke, om man är utrustad. På så sätt kommer du inte frestas att dra något på fordonets tak. Inte bara lägga den extra vikt, när du dra cyklar eller bagage på taket, du drastiskt minska SUV: s aerodynamik och därmed minska din bränsleekonomi.
3

Kör din Suzuki XL7 med tålamod och sunt förnuft. Först, aggressiv körning, som accelererar och stannar plötsligt minskar kraftigt gas körsträcka. Coast to stannar och accelererar successivt. Vid körning på motorvägen, försök att hålla din XL7 vid eller under 60 miles per timme. När du accelererar över 60 km /h, börjar du bränna extra gas. Om du har ett problem med en bly fot, försöker använda farthållaren när det är möjligt.
4

Stäng av 2002 XL7 snarare än att låta den gå på tomgång. Om du räknar med att bli stoppad för under några minuter, helt enkelt stänga av tändningen. Du kommer faktiskt spara gas genom att vrida bil utanför och starta det igen när du är redo att flytta.
5

Ändra din XL7 olja regelbundet och utföra rutinunderhåll. När din Suzuki åldras, blir korrekt underhåll allt viktigare att hålla din motor i trim. Om din motor är i trim, kommer du att uppnå bättre gas körsträcka. Byta olja ungefär var 4000 miles. Du måste också kontrollera SUV andra vätskor, såsom överföring fall och differential olja. Kontrollera din luftfilter och se till att den är ren. Slutligen, blåsa dina däck till det tryck som rekommenderas på däcksidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135255.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.