Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vad är en motorcykel Fairing?

Det finns flera typer av motorcyklar som finns till salu idag. Även icke-ryttare kan plocka ut en kryssare eftersom Harley-Davidson varumärke har gjort dem mycket populära. En annan mycket vanlig cykel typ sett på vägen är sportbike. Ett omedelbart märkbar skillnad mellan en sportbike och en cruiser är att en sportbike har en kåpa. Definition

Automotive Dictionary definierar en kåpa som en skyddande bit av plexiglas eller andra lätta, starka material (ofta plast-baserade) som rymmer strålkastare och andra elektriska komponenter på framsidan av en cykel.

Typer

Olika typer av spackling uppställningar finns, några cyklar har vad som kallas "bikini spackling," vilket betyder exakt vad du kan förvänta dig --- strålkastarna är täckta och det är om detta. Andra har vad som kallas "full spackling," vilket innebär att nästan allt utom hjulen själva har någon form av skydd. Ytterligare andra har "halv kåpa," vilket också betyder precis vad det låter som.
Fördelar

Förutom att skydda strålkastare, elektriska komponenter och mekaniska bitar från elementen, kan större spackling konfigurationer skyddar även ryttare från elementen. Detta gäller emellertid endast när du är i rörelse --- vid rött ljus i en regnstorm, du fortfarande kommer att få bomullstrasa. Kåpor kan också ge aerodynamiska fördelar, vilket är anledningen till att de mest finns på sportbikes och sport cyklar touring. Eftersom standarder och kryssare inte är avsedda för extrem hastighet, det finns ingen anledning för dem att ha kåpor.
Överväganden

Beroende på om du vill göra din egen cykel underhåll, kan en utjämnad cykel eller inte kan innebära vissa svårigheter för dig. Några helt utjämnad cyklar kan kräva att du tar bort ett organ panel bara för att byta olja. Om du planerar att göra intensivare underhåll själv (t.ex. ventil avstånd), har du ännu mer karosseri du måste ta bort innan du ens kan börja. På baksidan av underhållet argumentet, helt utjämnad cyklar är relativt lätta att rengöra. Vatten (precis som luft) glider rätt av och torka dem är lika snabbt och enkelt. Om du tappar din cykel, kan kåpan skyddar de viktiga delarna av den från skador. Däremot kan det bli dyrt att reparera eller ersätta skadade kåpor.
Potential

En av de saker som många ryttare tycker om utjämnad cyklar är deras potential för kreativa uttryck. Med kryssare och nakna cyklar, det finns massor av saker du kan anpassa: koppling omslag, avgassystem, styre, speglar ... you name it. Utjämnad cyklar kan du anpassa allt detta och mer. Om du inte är nöjd med spackling som kom på cykeln du köpt, kan du få det anpassade målade. Du kan också titta runt på eftermarknadsprodukter leverantörer som har kit som finns för att passa din cykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135185.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.