Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur konvertera en MPG till en GPM

MPG , som står för miles per gallon , och GPM , som står för liter per mil , finns två sätt att mäta effektiviteten i en bil . MPG har varit standard mätsticka för bilarnas bränsle ekonomier , men vissa hävdar att GPM är ett bättre mått . Med GPM , kan du se exakt hur många liter du använder när du reser ett visst avstånd , vilket kan göra en kostnadsjämförelse lättare . Till exempel kan titta på en 13 mpg bil kontra en 15 mpg bil verkar inte som så stor skillnad som en 30 mpg bil kontra en 40 mpg bil , men över 1.000 miles , den 2 mpg skillnaden mellan 13 mpg och 15 mpg bil faktiskt resulterar i en större besparing än 10 mpg skiljer mellan den 30 mpg och 40 mpg bil . Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Bestäm miles per gallon på din bil , lastbil eller annat fordon . Detta brukar anges i bilens instruktionsbok.
2

Ta det reciproka av miles per gallon mätning . Den ömsesidiga hittas genom att bläddra täljare och nämnare . Till exempel , om du hade 25 mpg , vilket är detsamma som 25/1 , skulle det ömsesidiga vara 1/25 .
3

Använd en kalkylator för att konvertera fraktionen från steg 2 i en decimal för att hitta hur många liter det tar din bil för att färdas en mil . Till exempel motsvarar 1/25 0.04 så om bilen fick 25 miles per gallon , det skulle konvertera till 0,04 liter per mil .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135266.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.