Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur får man en bättre mpg i en Dodge V10

Dodge infört en V10-motor att välja Ram modeller under 1994. Medan motorn utlovar ökad kraft och prestanda, är det inte ekonomiskt i termer av gas körsträcka. Enligt Dodge hemsida, är Viper V10 det enda fordonet släpptes 2010 med denna komplexa motor. Denna snabb, kraftfull bil har fått betyget i staden för endast 13 miles per gallon bensin. Även om dessa siffror är nedslående, det finns sätt att göra en Dodge modell V10 motor mer effektivt för att förbättra bränsleekonomin. Instruktioner
1

Följ underhåll rekommendationerna för ditt fordon. Ta med den till din lokala Dodge återförsäljare eller en ansedd mekaniker för rutinmässiga oljebyten, tändstift ersättare, och bränslefilter inspektioner. Den Edmunds hemsida rekommenderar också att använda specificerade oktanhalter av bensin och kvaliteter av motorolja för att förbättra fordonens effektivitet.
2

ordentligt blåsa dina däck. Bränsleekonomi hemsida säger att en 3,3 procent förbättring i gas körsträcka kan uppnås genom pumpning av däck till rätt tryck. Korrekt tryck rekommendationer finns på den vita etiketten på insidan av förardörren jamb.
3

Ta objekt som du inte behöver i fordonet ur det. Minska vikten på fordonet också minskar arbetsbördan och resulterar i effektivare bränsleanvändning.
4

Kör långsammare och mindre aggressivt. Landsvägskörning är vanligtvis effektivare än stadskörning på grund av färre fall av acceleration. Undvik att bromsa och accelerera snabbt bara för att bromsa igen. Använda farthållare och undvika hastigheter över 60 miles per timme rekommenderas av Fuel Economy.
5

Stäng av luftkonditioneringen. Detta minskar belastningen på motorn också. Om du måste göra något för att hålla kyla, rulla ner dina fönster medan stadskörning och använda luftkonditioneringen på motorvägshastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135524.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.