Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Effekterna av diesel i Unleaded Cars

Många har gjort det, eller nästan gjort det-drog till bränslepumpen och plockade upp den gröna munstycket diesel istället för den svarta och sätta diesel i sin bensin bil. Några miles på vägen felet är omedelbart uppenbar, om de inte märker innan. Diesel och bensin är båda produkter av råolja, men så är fotogen och tjära. Bensin och diesel ska inte förväxlas något mer än bensin och tjära. Om du lägger diesel i en bensinmotor, kommer du att ha en reparation räkningen och en bortkastad tank med diesel, men skadan är inte permanent och är relativt lätt att åtgärda. Från förarsätet

En bil som kan köras på bensin som har fyllts med dieselbränsle kommer ändå starta, oftast. Det kommer att pågå under en liten stund på den gas som finns kvar i tanken. Då rökning startar. Det kommer att producera en massa svart rök och luktar diesel. Om du inte har listat ut problemet ännu, kommer detta förmodligen ledtråd dig i. Motorn kommer att starta "saknas" eller inte friktionsfritt, sedan bara sluta köra när tillräckligt diesel har cyklat genom det.

Under huven

Den stora skillnaden mellan bensin och diesel är förbränningen förhållande vid vilket var och en kommer att explodera. Bensin motorer är konstruerade för att använda en gnista (från tändstift) för att göra blandningen av gas och luft exploderar. Dieselmotorer använder förbränning ensam eftersom de producerar tillräckligt med värme, tack vare den högre kompressionstryck, att explodera utan extern gnista.
P Det är på grund av detta att bensin-och dieselmotorer är konstruerade på olika sätt och de två bränslena är inte utbytbara . Om diesel sätts till en bensinmotor, kommer det förstöra tändstiftet ut eftersom diesel är för fet. Eftersom en bensinmotor åberopar gnistor att explosionen som ger ström till motorn, när tändstiften inte fungerar längre motorn inte kan skapa förbränningen krävs för att köra bil och motorn kommer att sluta.
Addera i butiken

att åtgärda problemet med diesel i en bensinmotor tanken, linjer och motor måste tömmas och rengöras. Om bilen inte startade efter dieselbränslet sattes måste du tömma bara tanken och tillsätt mer bensin. Bilen kommer att röka en hel del, men så länge du får nästan all diesel ur bensintanken det ska fortfarande köra, men inte bra. Om bilen startades efter dieselbränsle tillsattes, och kör tills det avslutar du förmodligen kommer att behöva tömma alla ledningar, tank och motor och rengör eller byt tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134841.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.