Svenska Bil >> Driving Safety >> Trafik Biljetter >> Content

North Carolina Lagen om utgången av statens inspektion klistermärke

Många stater kräver någon typ av årlig fordonssäkerhet besiktning, och vissa kräver ett utsläpp kolla liksom. När en bil passerar dessa kontroller, ges det en dekal som anger månad och år då det löper ut. I North Carolina, har inspektioner gått elektroniskt, vilket innebär en faktisk sticker inte längre behövs, även om kontrollerna är fortfarande årligen och resultaten förs in i en databas. Betydelse

North Carolina fordonssäkerhet och utsläpp inspektioner bytte till ett elektroniskt system den 1 november 2008 eliminerar vindrutan inspektion. Bytet resulterade från generalförsamlingens lagstiftning avsedd att öka statewide inspektion efterlevnad statewide och förbättra luftkvaliteten och Highway Safety.

När denne har kontroll, är fordon ges nu ett elektroniskt tillstånd rapport, snarare än en vindruta klistermärke, och rekord av inspektionen förs in i DMV: s fordonsregister databas.

Fordon fortfarande måste inspekteras årligen före registreringen kan förnyas. Inspektion kan fyllas upp till 90 dagar före den sista dagen i den månad som utsetts på din registreringsskylt. Medan alla North Carolina län kräver en årlig inspektion fordonssäkerhet, inte alla kräver ett utsläpp inspektion.
Penalty

Alla fordon måste passera inspektion före registreringen förnyas. Efter förfallodagen, kommer registreringen förnyelse spärras och du kommer att bötfällas $ 50 såsom av 2010. Om du dras över av brottsbekämpande

, kan du få en trafik citatet för körning med ett passerat inspektion klistermärke. Straffet är 100 kr för 1977-1980 modell fordon. Om ditt fordon är 1981 eller nyare, de fina ökar till $ 250.

Om fordonets besiktning har gått ut, kommer din registrering sannolikt vara också, eftersom registreringen inte kan behandlas innan bilen är besiktigad och när inspektionen har löpt ut registrering kommer att blockeras. Utgånget registrering kommer att medföra ytterligare böter.
Inspektion

Att få bilen kontrollerad, måste du gå till en auktoriserad besiktning station. Dessa gas-och reparationsverkstäder finns över hela North Carolina, kan du hitta en lista på nätet, leta efter en station med en skylt som anger att det är en auktoriserad besiktning station, eller be din lokala mekaniker om han har rätt att slutföra statliga inspektioner. Det finns avgifter i samband med både säkerhet och utsläpp inspektioner. Ytterligare reparationskostnader kan uppstå om ditt fordon inte klarar dessa inspektioner Det finns en avgift på $ 6,25 för statliga emissioner inspektion
Avgifter

,. Dessutom utför reparationen stationen får ta ut en avgift på upp till $ 23,75 på arbetskraft. Det finns en grundavgift på 13,60 $ för statlig säkerhet inspektion. Dessutom kommer du att debiteras en $ 0,85 statlig avgift och en $ 12,75 station arbetskraft avgift, vilket ger en totalkostnad för besiktning till $ 27,20. Dessutom, om din bil har eftermarknaden fönster toning, kommer du att debiteras en avgift om 10,00 USD som en del av säkerheten inspektionen processen.
Historia

North Carolina inledde sitt fordon programmet skyddsronder 1966. Under 2002 genomfördes också ett utsläpp inspektion via Clean Smokestacks Act, vilket krävde en minskning av kväveoxidutsläppen. Inspektion stationer använder Omborddiagnos system för att testa fordonets styrning av (NOx) kväveoxidutsläpp, den primära orsaken för ozon, surt regn och dimma i North Carolina. För närvarande 48 av North Carolina 100 län kräver fordonets utsläpp inspektioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/traffic-tickets/149844.html

Previous:
Next:

Trafik Biljetter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.