Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man startar en bilmotor i minusgrader

Bilmotorer är svårt att starta i vintermånaderna, särskilt om du bor i ett område med minusgrader. När vädret är extremt kallt, komponenterna i din motor, inklusive metall, gummi och plast bitar, riskerar att bryta eller hudsprickor. Bensin avdunstar mindre i kalla temperaturer, men det är avdunstning som ger gasen ångorna som avfyrar motorn. Olja blir tjockare i kalla temperaturer, vilket gör att den inte kan flöda genom din motor också. Batteriet reagerar också långsammare i kalla temperaturer, vilket gör det svårare att få din motor att vända. Saker du behöver
batteri med högt antal "kallstart"
Battery filt
varma filtar eller täcken
tunn olja
frostskyddsmedel
Motorvärmare
Eter

Visa fler instruktioner
1

Utrusta din bil med ett batteri med flest "kallstart", vilket innebär hur mycket ström batteriet kan producera vid noll grader Fahrenheit. Kallt väder gör det svårare för ditt batteri för att dra runt motorn, men denna typ av batteri är bättre lämpad för kallstart ups.
2

Täck ditt batteri med ett batteri filt för att hålla det varmt mellan start-ups. Du kan också täcka hela din motor med en varm filt eller täcke,. Se bara till att du tar bort alla filtar innan du försöker starta motorn
3

Använd den lägsta nivån viskositet olja vinterbränsle som rekommenderas av din bil tillverkare, 5W och 0W ofta rekommenderas, men vissa äldre fordon kräver tjockare 10W oljor. Den "W" i olja kvaliteter står för "vintern" och ju lägre "W" klass, den tunnare oljan.
4

byta olja regelbundet så slammet inte bygga upp i din motor . Olja kan bilda slam i kyla och när gamla, så regelbundna förändringar och tunnare olja kommer att förhindra att detta händer.
5

Kontrollera dina frostskyddsmedel nivåer regelbundet för att se till att behållaren är fylld så att din radiator spelar 't frysa och spricka.
6

hålla bilen parkerad i ett uppvärmt eller isolerat garage för att skydda den från extrem kyla.
7

Montera en motorvärmare att hålla motorn varm så det kommer att starta upp lätt. Håll värmaren igång hela tiden i extremt kalla klimat, annars startar värmaren två timmar innan du behöver för att starta motorn för att spara el
8

Håll din bensintank full så att ångorna är mer. lätt tillgänglig för att starta motorn. Vissa människor i extremt kalla klimat hälla lite eter i bensintanken strax före start eftersom eter avdunstar mer effektivt än bensin i kallt väder.
9

starta motorn flera gånger under dagen och låt den gå i cirka tio minuter. Detta kommer att hålla motorn varm och hindra den från att nå extremt låga temperaturer som skulle kunna knäcka metall, gummi och plast komponenter i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148952.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.