Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man klättra Hills i snön med en Prius

Toyota Prius är en framhjulsdriven sedan. Fordonet är känd för sin bränsleekonomi som en av de första konsumentledet hybrid gas /elfordon. Detta låg-to-the-marken bilen kan köras i vinterväglag likt någon bil. Den framhjulsdrivna möjliggör en "pull" rörelse när man går uppför backar. Omsorg och försiktighet måste vidtas vid körning på snö-och istäckta kullar med Prius, som med någon bil. Instruktioner
1

Håll ett minimum av tre till fem billängder bakom bilen framför dig när du försöker korsa snötäckta bergen. Det avstånd som krävs för att stanna på snö och is är upp till tre gånger som på torra vägar.
2

Få en flygande start för branta backar, såsom en 7 procent lutning. Bromsa inte när du är i den huvudsakliga delen av klättringen. Använd bilens drivkraft för att få dig uppför kullen. Eftersom Prius har framhjulsdrift, kommer det "pull" bilen uppför backen.
3

Låt bilen glida bakåt om snö och is bevisa för mycket. Försök inte på bromsen. Styr gör mikro-justeringar, sedan "fjäder" bromsarna som bilen glider bakåt. Knacka försiktigt på bromsarna i en tap-tap-tap rörelse fjäder.
4

Släpp foten från gaspedalen om du går in i en bild, men det gick uppförsbacke. Bromsa inte. När du känner att bilen återfår sin spårning, långsamt tryck på gaspedalen och vrid in till bilden. Slå inte ifrån bilden eller på bromsen.
5

Välj en stig på vägen som ger bäst grepp. Om du ser grus patchar, eller åsar gjorda plog spår, kör på dem. Kör till kanten av vägen där grus och skräp ger ökad dragkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148855.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.