Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör i dimma

Körning i dimman är farlig - mycket farligare än de flesta inser. Minimera din risk för att hamna i en olycka genom att vara medveten om riskerna och veta hur man kör i dimma. Saker du behöver
Kits Dimljus
Headlight Bulb
Visa fler instruktioner
1

Sakta ner. De flesta dimma-relaterade dödsfall i trafiken sker därför att någon körde för fort och kunde inte sluta i tid för att undvika en kollision.
2

Vänd ditt tänder på så att andra kan se dig. Slå inte på era höga balkar, som riktas högre och kommer bara reflekterar ljuset tillbaka på dig.
3 p Om du lämnar vägen, se till att dra bort helt. Stäng av din körning belysningen och vrid på dina blinkers så att andra vet att du är där, men kommer inte att du kör på vägen.
4

Tänk på vad andra förare ser när de är bakom dig. Om du ständigt knacka dina bromsar, kommer du att göra sannolikt dem nervösa - och de kommer att vara mer benägna att passera dig
5

Använd dina vindrutetorkare och defroster att hålla fönstren klara
6

Titta på din hastighetsmätare. Dimma sprider ljus och minskar kontrasten mellan objekt. Studier har visat att ju längre en förare i dimma, desto snabbare han eller hon kör. Undvik att falla i denna farliga fälla.
7

Stäng av radion och vrid ner värmaren. Lyssna på andra bilar som närmar sig innan en sväng.
8

Tänk på att andra förare har en begränsade siktförhållanden och dimma gör vägarna våta. Signal tidigt, och när du använder bromsarna, gör inte stampa på dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147800.html

Previous: No
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.