Hur att bogsera en Blazer

Bogsering en Blazer, såvida täcker korta sträckor, kräver en släpvagn. Blazers har permanent låst främre och bakre nav, vilket innebär att dra en Blazer bakom ett annat fordon med framhjulen har potential att skada både axeln och överföringen gäller Blazer. Detta kommer att ske eftersom överföringen fallen är alltid engagerade och snurra när hjulen snurrar. Trailertransport en Blazer är inte bara den säkraste metoden mekaniskt sett är det den enklaste. Saker du behöver
Spännband (5000 pound test)
Visa fler instruktioner
Pre-load Instruktioner
1

Kontrollera den maximala bruttovikten för släpet och jämför det med vikten av Blazer. Om den maximala bärförmågan på släpvagnen är mindre än vikten av Blazer, inte bogsera den med släpvagnen. Använd endast en vagn med kapacitet att bogsera Blazer att förhindra strukturella fel på släpfordonets axlar, säng, skumt eller tunga.
2

Hook släpvagnen till dragfordonet. Kontrollera systemets skumt låsning och saxpinne placering mot släpvagnen tillverkarens specifikationer. Kontrollera nivån på sängen. . Gör inte dra en släpvagn om sängen lutar utanför trailern tillverkarens rekommendationer till följd av höjningen av det skumt i förhållande till tungan av trailern
3

Anslut den runda - den elektriska plug - in i den runda kontakten på dragfordonet. Beroende på om anslutningen är en 6 eller 7 runda, kontrollera fastsättningen mekanismen mot tillverkarens specifikationer. Inspektera elledningar på släpet checkar för exponerade trådar Addera lastning och säkring av Blazer
4

Sänk rampen på trailern,. Några har hydrauliska ramper, majoriteten har manualen. Kör sedan Blazer på släpvagnen. Centrera Blazer över axeln av släpfordonet. Dra åt parkeringsbromsen, stäng av fordonet och sätta en automatisk växellåda i parken eller en standard i första växeln eller omvänt.
5

Fäst Blazer till släpet med downs Spännband. Anslut "C"-klämmor hos två av spärrhakar till ramen på släpvagnen, en på varje sida, båda två meter framför den Blazer s främre stötfångaren. Anslut ytterligare två till släpet 2 meter bakom ryggen stötfångaren.
6

ansluta "C" klämmor två remmar till ramen av Blazer, en på varje sida, framför fronten hjulhusen och två mer bakom ryggen hjulhusen. Trä banden genom öglorna i spärrhandtag och vev banden tätt. Spänn banden tills du tar bort alla flex i banden "nylon. Addera Pre-resa Inspektion
7

Kontrollera bromsljus och blinkers av både svarvning fordonet och släpet. Kontrollera däcktrycket på släpet och på dragfordonet. Kontrollera däcken på dragfordonet och släpet i minst 1/4 tum av tråd.
8

Inspektera "U" bultarna på vagnens axel. Kontrollera att varje U bult har minst två muttrar på varje sida, att ingen av dem är lösa och att ingen av de "U" bultarna är böjda eller trasiga. Inspektera svets plattorna koppla en släpvagn ram till axeln. Leta efter sprickor i svetsarna.
9

Inspektera svetsarna förbinder tungan till släpet ram. Leta efter platser i svetsen mellan släpet och tungan. Inspektera skumt. Leta efter sprickor eller brott i skumt mekanismen.
10

Steg tillbaka från släpet och dragfordon flera meter. Gör en övergripande kontroll. Titta att se om tandem visas visuellt sund och säker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145976.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.