Vad är Active Traction?

Active Traction Control, eller A-TRAC är en Toyota bromssystem finns i flera lastbilar och SUV-modeller, inklusive 4Runner och FJ Cruiser. Dess syfte är att hjälpa ett fordon hålla sig i rörelse i händelse av en förlust av dragkraft. Den funktionen är mest användbar i möten med olika vägtyper eller förhållanden, där ett hjul på vardera axeln kan glida mer än dess motsvarighet i varje givet ögonblick. Översikt över
Traction Control
Limited Slip differentialer hjälpa denna Peaugeot 206 WRC förhandla lera och stenar.

på en axel med en öppen differential, när ett hjul tappar fästet och snurrar fritt, är alla av motorns vridmoment riktat till detta hjul (längs minsta motståndets väg), berövar makten från det andra hjulet när det är mest nödvändigt . Traction kontrollmekanismer, såsom limited slip differentialer och A-TRAC-typ system, syftar till att råda bot på detta tillstånd. En diffspärr, eller LSD, allokerar självständigt vridmoment mellan de vänstra och högra hjulen på en axel när den upptäcker en förlust av dragkraft.
Funktion

A- TRAC-systemet är utformat för att efterlikna funktionen av en LSD, utan att belasta drivlina med den extra vikten och slitage av ytterligare mekaniska delar. I en LSD svarar på greppförluster genom att modulera kraften längs axeln gäller A-TRAC bromskraft till ett enda hjul i syfte att bromsa dess rotation och ge samma effekt. Genom att minska skillnaderna i rotationsmotstånd mellan de två hjulen på samma axel, A-TRAC huvudsak knep den öppna differentialen till att skicka kraften till de hjul som har upprätthållit dragkraft.
Fördelar

A-TRAC och LSDs både kringgå den största begränsningen för en traditionell öppen differential. Dock ställer A-TRAC modell flera fördelar. Enkelheten i sin utformning ---- och avsaknaden av ytterligare rörliga delar ---- gör A-TRAC enklare och billigare att underhålla än vissa LSDs. A-TRAC reducerar en del av styrningen "bindande" och spåra problem som kan uppstå i drivlinor med LSDs engagerade vid låga hastigheter. Medan koppling typ differentialbroms måste byggas regelbundet, är A-TRAC konstruerad för att hålla hela fordonets livslängd. A-TRAC är också mer användarvänlig och gör att föraren enkelt kan förhandla terrängförhållanden utan omfattande kunskap om differentialspärr.
Begränsningar

Active Traction har sin egen svagheter. Till skillnad från en LSD kan A-TRAC systemet att skicka inte en hög procentandel av motorns vridmoment till sidan av axeln med dragkraft. Eftersom effekten uppnås genom att råna energi från fritt snurrande hjulet i form av värme från bromsarna, är det ett mekaniskt rå modell och kan bara göra effektförhållande rättvist nog för att få de andra hjulen rullar. Dessutom kan denna design accelerera bromsbeläggens slitage om ofta. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145962.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.