Vad är det korrekta sättet att vända en bil?

Sätta en bil på rätt sätt kan vid en första tanke, verka som en no brainer. Men det finns många förare som underlåter att efterfölja regler och protokoll för att göra en riktig sväng dagligen. Genom att använda rätt metoder bil svarvning, kommer du inte bara garantera din säkerhet, men också andras säkerhet. Två viktiga ingredienser för att göra en riktig tur är uppmärksamma och förutseende din tur i förväg. Instruktioner
Vänster & Höger Slår
1

Slå på ” vänstersväng ” eller ” högersväng ” signal minst 100 meter innan du kommer till din vändpunkt. Att slå på signalen helt enkelt dra den signal switch som sitter på vänstra sidan av din ratt. Dra i spaken nedåt för att slå på vänster blinker. Dra i spaken uppåt för att slå på höger blinkers.
2

Titta i din backspegel och sidospeglar för att upptäcka andra bilar som är nära dig.
3

Kom i svarvning körfält så snart det finns ett avbrott i trafiken. Om du vänder vänster, komma in i ditt vänstra svarvning körfält. Om du vänder rätt, få i körfält som är längst till höger. Vissa svarvning körfält är markerade med pilar, medan andra inte är det. Om vägen du reser har endast har två körfält, stanna i körfältet du är i.
4

Var vaksam och försiktig när du närmar dig din vändpunkt. Till exempel, uppmärksamma den trafik som är på väg mot bilen. Använd din ” bakifrån ” spegel att titta på trafiken som är bakom bilen. Titta till vänster och höger för andra bilar som kan närma sig din korsning. Var uppmärksam på trafikljus och stoppskyltar som finns på din korsningen. Leta efter fotgängare som kan korsa gatan.
5

Gör din tur endast när vägen är klar. Om du vänder till vänster, kommer du att använda båda händerna för att gradvis förvandla din ratt till vänster. För att svänga till höger, vrid ratten åt höger. Sakta accelerera när du svänger.
6

förvandlas till körfält som är närmast dig. Till exempel, om att göra en vänstersväng på en fyrfilig väg, styra ditt fordon i vänster körfält. Du kan alltid byta körfält senare när din tur har slutförts.
7

Räta dina hjul. För att göra detta, lossa greppet om ratten. Tillåt ratten att glida tillbaka till ett läge. Om du gjorde en vänstersväng, kommer din ratt glida tillbaka till höger. För en högersväng, kommer din ratt glida tillbaka till vänster. Addera göra en U-Turn
8

Bestäm huruvida en U-sväng är tillåten på önskad vändpunkt. Om en U-sväng inte är tillåtet, kommer det att finnas en skylt som anger den här informationen.
9

Slå på vänster blinker. Kontrollera din bak och backspeglarna för att garantera att det finns ett avbrott i trafikflödet.
10

Få in längst till vänster vrida körfält. Se upp för mötande trafik, andra omgivande trafik och fotgängare när du närmar dig din vändpunkt.
11

Förvandla din ratten kraftigt åt vänster när du långsamt accelererar för att göra din U-sväng. Styr ditt fordon i körfält som ligger närmast dig när du gör din tur. Du kan alltid byta körfält senare.
12

Räta dina hjul genom att tillåta ratten att glida tillbaka till höger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145502.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.