Hur Shift en manuell bil

manuellt växlade bilar är mer förvirrande att köra än de med automatiska växellådor. Du måste vara uppmärksam på vilken växel du flytta in, dina varvtal och vägen allt på samma gång. Medan du kör, måste du veta hur man ska flytta bilen mellan växlarna. Om du inte skifta ordentligt du kan göra att bilen stall, eller du kan allvarligt skada din sändning. Finslipa dina skiftande kompetens att övergången smidigt mellan växlarna. Instruktioner
1

Starta bilen, om det inte körs redan. Kontrollera om bilen är i neutralläge först eftersom bilen kan stanna om det inte är.
2

Håll kopplingen med vänster fot. Kopplingspedalen kvar på bromspedalen.
3

Fatta växelspaksknopp i mitten mellan stolen och passagerarens stol och inse vilken position vredet är närvarande i. Neutral position är i mitten av konsolen och du bör kunna vicka växelspaksknopp när den är i neutralläge. Upp och vänster är första växeln, ned och vänster är tvåans växel, upp och centrum är tredje, ner och centrum är fjärde och, beroende på din sändning, antingen uppåt och åt höger eller nedåt och höger är omvänt. Positionen för varje växel visas på växelspaksknoppen.
4

Flytta vredet till växeln du måste ställa bilen på, beroende på om du är snabbare eller långsammare.

5

Släpp kopplingen, så småningom. Du kan få bilen att stanna om du släpper den för snabbt.
6

Upprepa stegen för varje redskap.
7

Visa varvräknare bakom ratten. Om det är på 3000 eller mer RPM, kanske du vill flytta in i den näst högsta växeln. När du sakta ner dina RPM kommer att gå ner, så om din RPM sjunker under 3000, kanske du vill växla ner en växel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145713.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.