Hur man kör en motorcykel med framhjulet i luften

Det första en motorcyklist måste göra när man försöker ett nytt trick övervinna mentala hinder. De flesta ryttare oroa sig mer om kastar cykeln än att faktiskt få ont, men om du är orolig för din kropp arbete eller din verkliga kropp, alltid starta små när de utför gatan tricks för att bygga upp ditt självförtroende. Wheelies, eller ridning med framdäcket från marken, är den gyllene standarden för trick ryttare, och behärska komplexiteten i hastighet, tar balans och vridmoment praktiken. Instruktioner
1

Testa din cykel kapacitet. Det är okej att lämna framhjulet på marken de första gångerna som du redskap upp för att göra en wheelie. Du vill ta reda på om din cykel mössa (low-end effekt) är tillräcklig för att ta cykeln upp utan att använda kopplingspedalen.
2

Dra bort från en död stopp som vanligt. När kopplingen släpps, stäng gasreglaget och sedan öppna den igen upp snabbt, men ryck inte tillbaka. Rulla tillbaka med jämna tryck. Du kan inte få en wheelie, men fortsätta att försöka tills du lär dig om din cykel har makt att lyfta upp framhjulet med bara gasen. Super sport cyklar såsom GSXR 750 eller CBR 900 kan göra wheelies med minsta ingripande från ryttaren. De är så kraftfull och det är därför oerfarna ryttare bör trampa lätt på sådana cyklar.
3

använda kopplingen för att hjälpa dig om du inte kan få framhjulet upp med enbart gasreglaget. Accelerera till ca 20 till 30 mph. Dra i kopplingshandtaget med vänsterhanden. Du behöver inte dra det hela vägen in bara ner spaken nog så att du har möjlighet att rev motorn högre med gasreglaget utan erforderlig rusa av acceleration. Detta kallas för halka.
4

Släpp kopplingen när du har uppnått ett högre varvtal genom att halka. Inte pop inte ut det. Släpp det snabbt men jämnt. Återigen, det är inte viktigt att du lyckas på första försöket. Ju mer bekväm du är med den plötsliga förändringen i rörelse, desto mer bekväm kommer du bli när du äntligen får upp på ett hjul.
5

Släpp gasreglaget successivt när du får framhjulet i luft. Stänga av gasen i en kraftig rörelse kommer att orsaka den främre änden komma ner hårt och den resulterande huggande kunde kasta du av cykeln. Gör korta wheelies detta sätt att öva. Slip kopplingen och plocka cykeln upp. Innan du kommer till 45 grader, tillbaka på gasen och lägger cykeln ner försiktigt.
6

Hitta gasreglaget balans som håller din front upp utan att gå över på rygg. Om hjulet är upp bara något, är mer kraft behövs för att hålla upp den. Trial and error kommer att hjälpa dig att hitta den balanserande punkt där tyngden förskjuts mer på baksidan och stadig gas kommer att hålla dig gå på obestämd tid.
7

Öva på en stor öppen yta på slät asfalt. Det kan finnas en frestelse att öva på smuts gräs att dämpa eventuella fall, men risken i samband med svagare grepp från däcken på en mjuk yta negerar någon fördel du kanske inser.
8

Öva olika typer av wheelies när du har grunderna ner. Du kan göra en stand up wheelie genom att stå på fotpinnarna och trycka ner den främre änden. När gafflarna utgåvan (kommit tillbaka) och du engagera gasspjället, de två målen arbetar tillsammans för att få framhjulet i luften. Mer avancerade rörelser som en Can Can (en stand up wheelie när kroppen är placerad helt på en pinne eller annat) kräver stora färdigheter. Testa dina förmågor, men vet dina gränser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145437.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.