Hur man kör en tysk Stick Shift

Att köra en tysk bil stick shift liknar köra någon annan växelspaken. Några av de mest populära tyska bilar på vägen - såsom BMW, Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen och Porsche - finns tillgängliga med en manuell växellåda. Precis som andra manuell växellåda fordon, lära sig att köra en kommer att ta tid och praxis, men efter att du har fått en känsla för bilen, kan du ta ut det på den öppna vägen. Instruktioner
Stoppad Starta
1

Tryck kopplingen med vänster fot och starta tändningen. Tyska fordon med en manuell växellåda startar inte om kopplingen inte är nedtryckt.
2

lossa nödbromsen.
3

Tryck kopplingen hela vägen ner och sätta bilen i första växeln med höger hand.
4

Rev bilen upp till 2000 RPM genom att trycka på gaspedalen med din högra fot. Detta är den rätta mängden varvtal som krävs för att flytta fordonet framåt på en plan yta. Om du är på en kulle, kan du behöva rev motorn till så många som 3.000 RPM, beroende på lutning.
5

Släpp kopplingen långsamt med din vänstra fot samtidigt kvar på gaspedalen. Eftersom kopplingen släpps kommer kopplingsskivorna ingrepp, vilket gör att fordonet att röra sig framåt.
Växling
6

sluta accelerera bilen och trycker på kopplingen hela vägen ner med din vänstra fot.
7

Shift in nästa växel med höger hand på växelspaken. Till exempel, om du är på första växeln, dra växelspaken ner i andra. Om du är i andra växeln, tryck shifter upp i tredje växeln.
8

Släpp kopplingen smidigt och fortsätter att accelerera fordonet tills du måste flytta in i nästa växel. Tyska bilar har mellan fyra och sex växlar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145456.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.