Skillnaden mellan en moped och en motorcykel

En moped och en motorcykel har flera grundläggande skillnader när det gäller hastighet, säkerhet och design. Dessa skillnader avgör hur motorfordon byråer i varje stat klassificera och reglera varje typ av maskin. Hastighet

En moped når hastigheter på högst 30 miles per timme på jämnt underlag om det inte är modifierade för att färdas snabbare. Motorcyklar har kapacitet att uppnå maximihastigheter mycket högre än 30 miles per timme. Maxhastighet på en motorcykel varierar med motorstorlek och uppgraderingar prestanda.
Verksamhetsområdet

Vissa stater begränsar mopeder till vissa vägar eller vissa delar av en väg. I Kalifornien, kan mopeder endast färdas på höger sida av vägen eller på axeln. Motorcyklar kan fungera i något körfältet.
Design

En moped byggs mindre än en motorcykel med mindre däck, vilket gör det lägre till marken, lättare och mer kompakt. Även den minsta av motorcyklar, de med 250 kubikcentimeter motorer, är större än vanliga mopeder. Mopeder har fot styrelser, medan motorcyklar har fotpinnar.
Motor

Moped motorstorlek bör inte överstiga 50 cc, medan motorcyklar tillverkas i en mängd olika motorstorlekar, från 250 cc till 1400 cc. En specialitet motorcykel kallas Boss Hoss har en 6200 cc motor, jämförbar med en V-8.
Licensing

Både mopeder och motorcyklar måste vara registrerad hos din statens motor Vehicle Licensing Agency, men bara en motorcykel kräver ett särskilt stöd för att köras utan särskilda restriktioner. I vissa stater, måste mopeder endast registreras en gång, medan en motorcykel registrering måste förnyas årligen. Är utformade med mindre däck och mindre motorer,
Säkerhet

Mopeder som kan göra dem instabila och svåra att manövrera i nödsituationer. Motorcykelns bredare däck och större motor gör dem säkrare när de stöter på faror på vägen. Föraren kan accelerera snabbt och hålla balansen samtidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145398.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.