Hur man kör en manuell växellåda bil

Att köra en manuell växellåda bil är en rolig och enkel upplevelse. Det bästa du kan göra är att hitta en begagnad bil för att lära sig i. Nyare bilar har klibbigare kopplingar, vilket gör det lite svårare. Det finns några små knep för att behärska för att effektivt driva en manuell växellåda fordon. Instruktioner
1

Observera pedalerna. Gasen och bromsen fungerar på samma sätt i en automatisk växellåda fordon. Kopplingen är på långt till vänster, bredvid bromsen. Sätt höger fot på bromsen och skjut kopplingen till golvet med vänster fot.
2

Bekanta dig med växlarna. Första växeln är i det övre vänstra. Andra är under första växeln. Tredje är till vänster om första växeln. Fjärde är under tredje växeln. Slutligen, är femma och till höger om tredje växeln. Reverse är oftast nedanför och till höger. Öva att flytta utan att starta bilen. Kopplingen måste tryckas in för att kunna övergång till en annan växel.
3

Shift bilen i friläge, trycka på kopplingen och flytta växelspaken till mitten. Den shifter bör gå från sida till sida om den är i neutralläge. Starta bilen och stänga av allt som gör ljud, till exempel radio.
4

Flytta framåt genom att trycka in kopplingen och flytta växelspaken till första växeln. Med den högra foten på gaspedalen, låt kopplingen sakta samtidigt ge bilen lite gas. Ge motorn lite mer gas, och se till att varvtalet stannar konstant. Om kopplingen släpps ut utan att ge motorn gas, kommer bilen stå.
5

köra bilen runt, få upp fart för att skifta. Ans växel är upp till 15 miles per timme. Mer än detta kommer över motorn på höga varvtal. Håll bort foten från kopplingspedalen när den inte används. Detta kommer att slitas ut kopplingen snabbare.
6

Flytta bilen från växeln till växeln när du ökar hastigheten. Växla till andra växel när bilen når 15 miles per timme. Skifta till tredje när bilen når 30 miles per timme, och flytta till fyrans växel när bilen går 45 miles per timme. Femte växeln används för allt från 50 miles per timme och mer. En bra tumregel är att övergå till nästa högre växel när varvtalet når 3000 varv per minut.
7

Stanna bilen genom att trycka på kopplingen och bromsen samtidigt.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145108.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.