Hur man använder Transmission Overdrive

Du kan använda överföring överväxel i bilar med både manuell och automatisk växellåda. Overdrive är den högsta växel i bilens växellåda. I en bil med manuell växellåda, flytta dig bilens växlar in överväxeln manuellt om du vill använda den. I bilar med automatlåda, det finns en överväxel knapp som du kan aktivera eller inaktivera efter behov. Använda överväxel sparar pengar på gas, slitage på bilens motor, och sänker motorbuller ger dig en lugnare åktur i bilen. Saker du behöver
Körkort
Visa fler instruktioner
1 överväxel

Använd när du kör på motorvägen och du vill passera en annan bil. När du kör i en bil med automatlåda och du vill passera en annan bil, kan det vara svårt att få din bil att skynda snabbt nog för att passera. När du trycker på overdrive knappen, tvinga dig din bil till tredje växeln, och detta ger bilens motor mer makt så att du kan snabba upp till förbi den andra bilen.
2

Använd överväxel när du behöver få på en motorväg. Som föregående steg förklarade, att gå in överväxeln hjälper din bil påskynda snabbare för att gå samman i trafiken rör sig med en snabbare hastighet.
3

Använd överväxel när du kör upp en lång, ytlig lutning på motorvägen. I dessa situationer kan den automatiska växellådan växla inte ner snart nog, vilket kommer att orsaka din bil att förlora makten och gör det svårt att komma upp för backen.
4

Tryck på knappen overdrive lockout för att inaktivera överväxel när du behöver gå ner en lång backe för att hålla dig från att få alltför mycket fart. Med manuell växellåda, kan du ens behöver flytta bilen ner i tvåan om kullen är mycket brant. Detta hjälper till att skydda bilens pauser från överhettning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145334.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.