Hur man laddar en transport Trailer

fullastade släp kan möta ett antal potentiella risker på den öppna vägen. Ännu Loading en släpvagn behöver inte vara en nervpåfrestande upplevelse. Snarare ger det en möjlighet att förhindra skador och undvika skador, både för gods samt andra bilister. Det viktiga är att följa etablerade säkerhetsrutiner. Saker du behöver
remmar eller kedjor
Scale
Paper
Pencil
Visa fler instruktioner
1

Väg lasten (eller beräkna vikten ) som skall placeras på släpvagnen. Var noga med att vikten inte överskrider kapaciteten för bogsering av fordon släpet, dess axlar eller släpvagnskopplingen (tungan vikt rating). Kontrollera den maximala rating vikt kapacitet för släpet för att säkerställa att det kan stödja lasten. Din lastkapacitet är lika med totalvikt - dess GVWR -. Minus tomvikt trailer
2

Utför en "walk-around" inspektion av utan last. Kontrollera om däcken är rätt lufttryck och mönsterdjup. Kontrollera belysningen för blåsta glödlampor eller icke-arbetsbelysning. Vid behov, kontrollera systemet luftbroms och kapslar luft för läckor. Se till att alla slips spännband och selar är säkra och inte trasiga eller lösa. Kontrollera att släpvagnen registreringen är aktuell och licensieras för användning på väg.
3

montera de tyngsta objekt på släpet först, när det är möjligt. Håll tyngdpunkten lågt i trailern och centrerad för och akter. Detta håller tungan vikt för den lastade släpvagnen inom godtagbara gränser för dragfordonet. Använd en gaffeltruck när det är möjligt, så att täta laster behöver inte packas och lastas för hand.
4

Fördela vikten på lasten jämnt som ni last, i längsgående dimension samt som vänster-höger dimension. Detta kommer att minska risken för misstag överbelastning eller under-laddning släpvagnen tungan. Till exempel kommer för mycket vikt på baksidan av den laddade trailern orsaka en brist på dragkraft av dragfordonets bakhjul. För mycket tyngd framåt kunde hindra styrningen, och eventuellt orsaka en förlust av kontroll. Har någon hjälpa dig med inläsningen att dubbelkolla att lasten är jämnt fördelad.
5

Place tyngre saker lägre på släpet och ljusare högre på släpet. Laddar detta sätt håller den totala tyngdpunkten av släpvagnen låg. En jämn vänster-höger distributionen hjälper till att minska risken för vältning på skarpa kurvor eller vid en mindre olycka.
6

Säkra all last med kedjor eller lämpliga spännband. Beroende på storleken på lasten bör kedjor eller remmar användas inuti ett inbyggt släp var 10 springande fötter eller mindre. Säkra över liksom utmed längden av lasten, med hjälp av golvmonterade öga krokar eller ringar rem. Alla separata last sektioner behöver minst två remmar eller kedjor för att förhindra förflyttning längs någon axel (längsgående och vänster-höger). En bra tumregel är att bara använda remmar och kedjor som har dubbelt vikt rating som last de är säkerhet.
7

Täck någon produkt som inte är inneslutna i trailern med tunga presenningar. Detta minskar skador på gods av dåligt väder. Täcker lasten med tunga presenningar också ser till att lösa föremål inte får falla av vagnen vid höga hastigheter. Alla presenningar bör säkras med multipel redundans, användning av tunga bungee stubin eller hög draghållfasthet remmar nylon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145743.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.