Hur man installerar ett säkerhetssystem i en Toyota

De flesta Toyota fordon kommer med en förinstallerad larmsystem. Men äldre modeller med antingen inget larm eller ett föråldrat system är mogen för en ny uppgradering. Innan du installerar systemet själv, se till att du har en god förståelse för både ledningar och elektriska system för din Toyota. Det bör ta två till tre timmar att installera, men det är värt den tid och ansträngning eftersom det kommer att ge extra säkerhet för din bil och värdesaker. Saker du behöver
Bil Larmsats
buntband
Drill
Visa fler instruktioner
1

Stäng av Toyotas motor och åt handbromsen.
2

Köp en bil larm som är avsedd för en Toyota. Du bör kunna hitta en från din lokala Toyota-återförsäljare eller auto delar butik. Läs larmet bruksanvisningen mycket noggrant eftersom alla fordon trygghetssystemen är olika vad gäller anslutande processer och komponenter ledningar. Kontrollera att du har allt du behöver och att det inte saknas några delar i larmet kit.
3

Öppna motorhuven och inaktivera den positiva batterikabeln. När det har inaktiverats genom att ansluta larmet strömmen till den positiva batterikabeln och köra den längs kabeln på förarsidan.
4

Montera larm siren enligt instruktionerna i larmet manuellt. Mata in trådarna i kabinen av brandväggen. Vissa modeller kan kräva att borra ett hål genom brandväggen för åtkomst.
5

Hitta en väl synlig plats för LED-ljus och borra ett hål för det. Knäpp lysdioden på plats och kör kabeln under instrumentbrädan vid ratten. Sök efter makten lås reläsystemet och ansluta modulen larmet låset.
6

Installera stötsensor per anvisningarna från larmet manuellt. Anslut kablarna larmsystem larmet styrmodulen. Fäst denna modul i den bortre änden av instrumentbrädan med buntband.
7

Sätt tillbaka den positiva batterikabeln. Testa larmet för att se om det fungerar korrekt. Justera ljudnivån om det behövs och använda ytterligare buntband för att säkra alla lösa trådar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145803.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.