Motorcykel bromsteknik

bromssystem är en viktig färdighet för varje motorcyklist att bemästra. Att kunna effektivt bromsa för att bromsa eller stoppa din motorcykel kan ge mer stabilitet, särskilt vid kurvtagning i högre hastigheter. Front Brake kontra bakbroms

Många sport ryttare cykel har hört att de bara ska använda frambromsen. Cruiser ryttare, å andra sidan, tenderar att förlita sig enbart på bakbromsen och ignorera den främre setup. I sanning, är de främre bromssystem för de flesta motorcyklar utformad för att ge den mest bromskraft, hantering så mycket som 65 till 100 procent av de bromsande ansvar. Den främre bromsen används bäst för att ge maximal retardation vid högre hastigheter. Bakre bromsar, även de anställda på större touring cyklar, levererar endast 35% av en motorcykel totala bromskraft och är utformade för att hjälpa de främre bromsarna. De bakre bromsarna används bäst vid lägre hastigheter.
Kombinerat bromssystem

flesta motorcykel säkerhet instruktörer och kurser lär en metod som utnyttjar båda bromsarna. På gatan, kan använda en kombination av främre och bakre bromsarna erbjuda kortare, bättre kontrollerade stoppsträcka. Generellt hastigheter under 35 km /h krävs en jämn fördelning mellan de främre och bakre bromsarna, men eftersom hastigheten ökar frambromsen krävs mer med minskat bistånd bakifrån.
High Speed ​​frambroms Använd

Högre hastigheter, antingen på gatan eller på en racerbana, kräver en effektiv och smidig kontroll frambroms. Myten att sporten cykel ryttare endast bör använda frambromsen stöds av det faktum att aggressiv bromsning får cykeln att tippa framåt, minutiöst lyfta bakhjulet från marken. Med hjulet inte längre i kontakt med marken, är det bakbromsen värdelösa och kan även orsaka mer problem om hjulet låser innan han återvände till marken. Addera bromsning och kurvtagning

Åka motorcykel in i en sväng är det renaste av glädjeämnen. Korrekt bromsteknik, dock är den viktigaste faktorn för att navigera varje vägkrök. Bromsförmåga medan i en sväng är riskabelt, dela framhjulet s dragkraft mellan bromsning och kurvtagning. Bromsa för hårt och chassit "stabilitet kommer att avbrytas, vilket kan leda till en låg sidokollision. Korrekt teknik kräver all din bromsning gjort att innan cykeln börjar luta. I praktiken, hitta din vändpunkt och broms för att ställa din entré hastighet. Släpp bromsen så att chassit att lösa, sedan luta in i svängen.
Trail-bromsning

Trail-bromsning är en teknik bäst reserveras för banan och hålls av gatan för säkerhets skull. Ibland kallad broms svarvning, kräver trail-bromsning en liten mängd bromskraft samtidigt lutade in en sväng. Effekten av bromsen tänds den främre suspensionen för att komprimera, vilket minskar styrgeometrin att låta cykeln för att vända snabbare. Medan den svängradie minimeras, så är också den mängd dragkraft tillgänglig på däcken. Trail-bromsning kräver en mycket kontrollerad inbromsning och är inte en teknik för nya ryttare. För mycket bromstryck kommer göra att hjulet "tuck" och orsakar en låg-sidokollision.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145252.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.