Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Typer av auto olyckor

Att köra en bil är ett stort ansvar, eftersom det kommer med risker för förare, passagerare och andra på vägen. Bilolyckor allt från mindre repor och stötar för livshotande olyckor, vilket kan vara resultatet av allt från dålig beslutsfattande till dåligt väder. Förare kan minska risken för skador genom att aldrig komma bakom ratten när trött eller efter att ha druckit och ge sin fulla uppmärksamhet på vägen framför dem. Påkörning bakifrån

En påkörning bakifrån är ungefär vad det låter som, uppstår när ett fordon plogar till baksidan av en annan. Tittar bort från vägen för bara en stund eller med en förare slam på hans bromsar oväntat kan orsaka en påkörning bakifrån och skador kan vara allt från mindre till allvarliga. Science Daily säger att enbart under 2006, det were1.8 miljoner påkörning olyckor på amerikanska vägar, står för 26 procent av skada som orsakar olyckor det året. Allstate påstår, "genom att stanna alert och förutse problem, kan människor undvika att slå andra och kan hjälpa till att hålla andra från att träffa dem." För att förhindra att bak-ended, ska förarna kontrollerar ofta sina backspeglar, peka sina bromsljusen för att varna andra förare och alltid signalera med tid. För att undvika att bakre slutar andra, rekommenderar Allstate inte efter alltför noga, bromsning tidigt och "betala strikt uppmärksamhet på trafikflödet."
Frontalkrock

Huvud-on kraschar är produkten av två bilar kolliderar in i varandra, grill till grill. Enligt bilolyckor hemsida, mötesolyckor "resulterar i det högsta antalet dödsolyckor eftersom de kombinerade krafterna är så högt," som den totala effekten av kraschen bestäms genom att kombinera hastighet av varje fordon. Till exempel, om en bil kommer 30 mph och den andra 50 mph, är den totala drivkraften 80 mph. För att undvika huvud vrak, betonar Road Trip USA vikten av att uppmärksamma vägen hela tiden, undvika att köra när trött och inte hålla för nära mittlinjen för att ge andra förare extra rum.


Side Impact Crash

Också känd som en T-bone olycka innebär en sidokollision krasch en bil kolliderar med sidan av en annan. Sådana olyckor kan vara ännu mer dödligt än huvud kraschar, eftersom de saknar den fysiska barriären mellan föraren och annan bil i en head-on olycka, där motorn och huven ger viss buffert. Många biltillverkare har infört sidokrockkuddar för att minska risken för dödsfall eller skador i en sådan olycka, även om inte alla bilar har dem. Den bilolyckor hemsida säger mest sidokollision olyckor beror på en förare inte ger till höger om vägen och kraschar in i en annan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145016.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.