Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Historia krocktestdockor

Idag kontrollerar vi alla resultaten av de senaste säkerhetsstudier presenterar krocktestdockor innan du köper en ny bil. Vi är beroende av dessa data för att berätta för oss hur säkra våra bilar är och hur de kommer att skydda oss och våra nära och kära under en olycka. Crash Test Dummies gör det modiga arbete för att utsätta sig för olycka efter olycka i syfte att göra bilar säkrare för oss, men hur har de utvecklats? Dummies sökes

Enligt First Technology Säkerhet och analys, började biltillverkare först att visa omsorg om bilsäkerhet när dödsolyckorna nådde 15,6 per 100 miljoner fordon miles reste på 1930-talet. Forskare arbetat för att skydda människor vid olyckor i luften, i rymden och på vägen, men det var omöjligt att uppnå realistiska data utan att använda verkliga människor i tester, vilket var uteslutet. Kadaver har använts, men som innebar många problem, bland annat bristen på försökspersoner. Vissa labb använde schimpanser, svin och andra djur, men deras olikhet till människor var för stor för att göra resultaten realistiska, och forskarna behövde ett sätt att mäta olika uppgifter om effekterna av en krasch på testpersonen. Så de kom upp med krockdockor eller människoliknande enheter test.
Early Crash Test Dummies

Tidiga dummies approximeras mänsklig rörelse och förutsatt accelerations mätningar och andra data, men de kunde inte mäta vissa påfrestningar placeras på kroppen vid en olycka och kunde bara ge forskarna en grov bestämning av risken för allvarliga eller livshotande skador. Detta ledde till utvecklingen av dummies med mer biofidelity (mer verklighetstrogen livet) och hade bättre möjligheter att mäta data.
Utvecklingen under 1940 och 1950

År 1949, den första krockdocka, "Sierra Sam," har utvecklats av Alderson Research Labs och Sierra Engineering. Den användes för utvärdering av säten flygplan utmatning. Sierra Sam var tålig, men kunde inte användas om och om igen, och hade begränsad biofielity och kapacitet data. År 1952, jag Mark har utvecklats med hjälp av en gipsavgjutning av en verklig människa att göra det mer realistiskt. Det innehöll en aluminium skallen med instrument för att mäta acceleration och trycket inuti, hud och mjukdelar gjorda av vinyl och skum, och boll-och-uttag leder för nacke och ryggrad. Sammantaget var detta dummy mycket hård och inte verklighetstrogen. Början i 1956, var en modulär serie dummies utvecklats för automatiska tester, men de användes också i Apollo utforskning av rymden program, undervattens experiment och tester traktor. Dessa dockor hade fylligare rörelseomfång och presenterat mer mätinstrument i brösthålan. Totalt har åtta olika modeller utvecklades vid denna tid.
Framstegen i 1960

År 1960 var den GARD dummy utvecklats för test flygplan utmatning, i vilket det var mycket viktigt för dummy att ha en realistisk tyngdpunkt. Olika sensorer och instrument telemetri installerades, inklusive en kamera och mikrofon. En mycket slitstark dummy, var GARD oskadat även under freefalls, och är fortfarande i bruk av marinen today.In 1966, VIP serie dummies kraftigt förbättrad krocktest teknik. Alla dummies fram till nu hade underlåtit att i tillräcklig utsträckning uppfylla behoven av auto fältet, eftersom de saknade bäcken strukturer, spinal artikulation och realistiska rörelseomfång, som var alla mycket viktiga för att bedöma effekten av olyckor på en kropp. Mer avancerade modeller behövdes det mer liknade människor som svar på de plötsliga inbromsningar av en krasch för att ge mer tillförlitliga data. Forskare använde matematiska modeller av människokroppen och länkade kroppsdelar med fjädrar, vilket skapade mer rörelse. De utvecklade också fler instrument för att mäta data i lår, huvudet och bröstet. Dessa modeller var färdig 1968 och användes av Ford och General Motors för att testa bilsäkerhet. Up
Förbättringar i 1970

fram till 1970, var mest krockdockor byggd för att representera tre vuxna manliga kroppstyper: Average, små och stora. Under 1970 och 1971, utvecklade forskarna först den lilla kvinnliga, barn och dummies småbarn, men de var inte lika verklighetstrogna som de vuxna manliga modeller. Under hela 1970-talet, arbetade utvecklare att göra flera förbättringar i krocktestdockor, inklusive ny provning av bilbälten. Modellerna har utvecklats med förbättrade lederna, rörelseomfång och ryggar för att göra dem mer levande, inklusive mer realistisk hållning, full rörlighet i leder, ben gjorda av glasfiber, en människoliknande bröstkorg, och strukturer med människoliknande egenskaper påverkar respons. Ett annat mål var en dummy som kunde producera mer och bättre data, vilket uppnåddes genom kvarts lastceller som kan upptäcka mycket små inkrementella styrkor, och öka de olika instrumenten placerade inuti dummy. År 1972 utvecklade Highway Safety Research Institute en dummy med 44 olika svar mätningar för att bedöma effekterna av en olycka på en person i fordonet. En modell som produceras vid denna tid, Hybrid III, valdes som dummy används i federalt uppdrag krocktester av alla personbilar som säljs i USA och flera andra länder. Det används också av General Motors och andra biltillverkare att bedöma potentialen åkande skydd av nya bilmodeller. In the1980s

På 1980-talet
Development, har nya dummies skapade för forskning om säten flygplan utmatning, fallskärmar och säten helikopter. En dummy kallas ADAM presenterade lemmar tillverkade av rostfritt stål, en torso tillverkat av aluminiumlegering, och utanför köttet tillverkad av värme botas vinylplastisol, som exakt representerar egenskaper människokött. ADAM spinal systemet var utformat för att replikera den mänskliga ryggraden elasticitet med hjälp av en mekanisk fjäder-system. År 1987 utvecklade forskare vid Ohio State University mer realistiska små vuxna kvinnliga och stora vuxna manliga dummies. Nya dummies producerades under 1980-talet för sidokollision forskning.
Moderna Förbättringar

1995, första teknologin Safety Systems (FTSS) utvecklade dummies representerar en liten vuxen eller tonåring för sidokollision olyckor till stöd i utvecklingen av krockkuddar. Året därpå utvecklade FTSS en datormodell av en mycket exakt och detaljerad finita element krocktest. Idag, mer realistisk barn, småbarn och spädbarn dummies används för att testa bilsäten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144830.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.