Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur att bogsera en Toyota Corolla

Den Corolla är en populär kompakt bil som säljs av Toyota Motor Company sedan 1966. Enligt Toyotas hemsida, är Corolla bäst säljande modell fordon genom tiderna. Kronan kan bogseras antingen för korta sträckor eller långa avstånd, förutsatt att vissa grundläggande försiktighetsåtgärder vidtas. Saker du behöver
Tow dolly
Visa fler instruktioner
1

Se till att bilen du bogserar Corolla med kan hantera lasten. Den 2009 Toyota Corolla har en tjänstevikt på ca 2800 pounds. Som en allmän regel, lastbilar och stadsjeepar presterar bättre för bogsering. Kontrollera bilens dragkapacitet för att se till att den kan hantera Corolla vikt.
2

Följ specifika bogsera dolly instruktioner för att koppla upp din Corolla. Alla Corolla tillverkats sedan 1988 är framhjulsdrivna fordon. Haka Corolla upp på framhjulen för att förbereda sig för bogsering. Fäst de elektriska anslutningarna som medföljer bogsera dolly. Se till att belysningen fungerar korrekt.
3

Se till att bilen är låst upp och parkeringsbromsen inte är engagerad. Kontrollera uppriktningen på bogsera dolly för att se till att det finns en god anslutning med framhjulen. Gör ett test genom bogsering Corolla i ett område fritt från andra fordon, t.ex. en parkeringsplats. Om något inte är ansluten rätt, det är bättre att ta reda på en parkeringsplats än på motorvägen.
4

Stoppa ofta att kontrollera funktionen hos de bogsera ljus. Inspektera Corolla s däck för att se till att de inte går platt eller överhettning. Överhettning däck kan innebära att bromsarna drar, vilket kan förstöra ditt bromssystem på långa resor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144834.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.