Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hybrid Vehicle Safety Information

När du köper en hybridbil, är chanserna goda att du är orolig för miljön. Du är också att tänka på de andra vanliga frågor som kommer upp när man köper någon bil, till exempel hur säkert det är. Hybridbilar är oftast mycket säker, men det finns några olösta frågor om vilka du bör vara medveten om. Miljösäkerhet

Miljöhänsyn rankas ganska högt på listan över alla som funderar hybrid bilägande. Så vad om batterierna? Nyheter om vanliga batterier täpps till våra deponier är rättmätigt orsaka någon tänkande person att vara berörda. Storleken på hybrid bilbatterier är mycket mer alarmerande, i jämförelse. Men de mest miljöfarliga batterier, små och hybridbil likadana, gjord av bly. Det är därför många hybrid biltillverkare och tillverkare av mindre batterier likadana erbjuda nickel-metallhydrid-batterier. Även om detta i sig inte löser problemet, är hybrid biltillverkare reklam för sin satsning på återvinning sina batterier när de är inte längre användbar. Du, som en bekymrad medborgare, måste hålla dem till sina löften. Addera Emergency Responder Farliga

Felaktigt hanterat elektricitet kan vara en mardröm, så kör en bil det är i huvudsak en jätte elmotor kan göra dig lite nervös. Vad händer om du hamnar i en olycka och räddningspersonal måste dra dig ur din hybridbil? Tillverkare av hybridbilar har tänkt på detta scenario också. De har standardiserat en färgkod beteckning för högspänningskablar, som alla är orange. De har också sett till att hybrid elektriska system är faktiskt inte i direkt kontakt med chassit på bilen, så det är säkert för dig (och räddningspersonal) att röra bilen i händelse av en katastrof. Dessutom finns ett omfattande system för säkerhetskontroller i hela bilen för att förhindra hög spänning från att strömma genom chassit.
Pacemaker och faror Defibrillator

Det rekommenderas att personer med pacemaker och defibrillatorer hålla sig borta från motorrummet av hybridbilar. Om du har en av dessa enheter, du förmodligen inte bör försöka göra din egen underhåll --- Lämna det till kvalificerad personal. Dock är det elektromagnetiska fältet kastas bort av motorn inte är tillräckligt stort för att utgöra någon fara för dig när du kör din hybridbil.
Risk för Hybrider för blinda
< p> hybridfordon är väldigt tyst när man kör, till skillnad från traditionell bensin-och dieseldrivna motorer. Eftersom de flesta blinda människor är beroende av ljud för att vägleda dem säkert genom sin dag, det finns några legitima oro för att hybridbilar kan utgöra en fara för blinda. Du, som en hybridbil förare, måste ägna extra uppmärksamhet åt vad som händer runt omkring dig så att du kan undvika att slå fotgängare. I september 2009 har den japanska regeringen beställt studier med japanska biltillverkare att undersöka installera ljud-making enheter i hybridbilar, vilket gör dem säkrare för de blinda.
Long-Term EMF exponeringsriskerna

Både National Institute of Health och National Cancer Institute anger att långvarig exponering för elektromagnetiska fält inte utgör en potentiell fara för människors välbefinnande. Vad du bör veta är att vi är omgivna av elektromagnetiska fält varje dag: kraftledningar, elektriska apparater, som bor nära kraftverk ... det är ofrånkomligt i den moderna världen. Vissa ägare av hybridbilar har rapporterat insjukna strax efter att köpa dem, men tillverkarna har till stor del bagatelliseras dessa farhågor. Som av September 2009, är denna fråga fortfarande är olöst. Ytterligare forskning behövs innan några definitiva slutsatser kan dras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144841.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.