Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Passagerarnas säkerhet i en bil

Medan de flesta förarens utbildning klasser fokuserar starkt på förarens säkerhet, är passagerarnas säkerhet lika viktig. Passagerarnas säkerhet bör vara ett stort bekymmer för både förare och passagerare. Det finns flera saker du kan göra för att hålla dig själv och passagerarna i bilen (inklusive spädbarn och barn) säkra. Historia
Biltillverkare var inte så säkerhetsrelaterade decennier sedan som de är idag.

Volvo introducerade tre bälten punkts som en vanlig montering 1959 och var den första att göra så. Krockkuddar utvecklades inte förrän slutet av 1960 när de infördes av General Motors. Trots dessa relativt tidiga framsteg i passagerarnas säkerhet, säger Australiens nationella vägar och motororganisationens att det var inte förrän i slutet av 1980 om att passagerarnas säkerhet verkligen blev ett försäljningsargument för bilar. Främre krockkuddar är nu standard och säkerhetsbälten krävs.
Barn passagerarnas säkerhet
Små barn alltid ska vara i en bilbarnstol.

Barn har inte den välutvecklade nackmuskler som friska vuxna gör, vilket innebär att i händelse av en krasch huvudet våldsamt kan skjuta framåt, vilket resulterar i hals och spinal sår. Detta är anledningen till barn under 80 år pounds eller åtta år bör alltid vara spände till ett korrekt installerat bilbarnstol. Kistan klippet av bilbarnstol ska vara i nivå med barnets armhålor och selens remmar ska vara stram och ligga plant. Barn bör aldrig hållas i vuxens knä i en bil som rör sig. Kraften av en krasch kommer utan tvekan att leda till att vuxna att förlora tag i barnet.
Bebis passagerarnas säkerhet

Spädbarn riskerar allvarlig skada i händelse av en bilolycka på grund av deras mjuka halsar och huvuden. Bebisar ska åka i en bakåtvänd bilbarnstol tills de är minst ett år gamla, och 20 pounds. Bakre säten spred området effekten i en krasch, stödja barnet och skydda dess känsliga nacke, rygg och huvud. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, korrekt installerade spädbarn bilsäten minskar risken för död med 71 procent för barn i bilolyckor. Föräldrar till för tidigt födda eller mycket unga spädbarn bör fråga sin barnläkare om bilen sängar, som är babyskydd som tillåter barnet att ligga plant.
Säkerhetsbälten
Se till att passagerare bär deras säkerhetsbälten på rätt sätt.

Varje bil passagerare, oavsett ålder, ska använda bilbälte vid alla tidpunkter. För att garantera passagerarnas säkerhet, måste säkerhetsbälte bäras korrekt. Avstå från "double knäckning" (två personer delar ett bilbälte). Inte tuck inte axelremmen bakom din rygg och se till att midjebältet är fast. Inte bara är säkerhetsbälten säker, men det är olagligt att åka i en bil utan att bära en i stora delar av västvärlden.
Rattfyllerister

får aldrig i en bil med en förare som har druckit. Håll ett taxibolag telefonnummer i din handväska eller på telefonen hela tiden i fall vägran att åka med en berusad förare resulterar i att du blir strandsatta någonstans. Om du lämnar ett hus part och kan inte få tag på en taxi eller hitta en nykter vän att köra dig, se om du kan sova över hemma festen är på.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144911.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.