Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Fakta om Reckless Teenage körning

Enligt NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) statistik, under de tio åren 1994 till 2003 förlorade 57.142 tonåringar livet i bilolyckor. Ett annat oroande faktum är att trots att endast 6,4 procent av förarna i USA, 18 procent av alla förare inblandade i polisrapporterade olyckor är teenagers.This är den främsta orsaken till tonåring dödsfall i USA, vilket gör det mer än teenage mord ( 14 procent) och självmord (11 procent). Orsaker till Teenage Driving kraschar

tonåriga förare är särskilt mer benägna att engagera sig i en bilolycka under deras första år av körning. De fem vanligaste orsakerna till tonåriga trafikolyckor är fortkörning, körning hänsynslöst, kör av vägen, DUI och köra i fel körfält.
Körning med andra tonåringar

Fifty-nine procent av tonåringar dör i motorfordon kraschar när en annan tonåring är bakom ratten. Risken för dödliga trafikolyckor ökar med antalet tonåringar i fordonet.
Frekvens

Med hänsyn till olyckor i alla svårighetsgrad, 16 till 19 åriga förare har en fyra gånger högre krasch kurs per mil än andra förare. Dessutom är olyckor per mil dubbelt så mycket för tonåringar som är 16 år gammal jämfört med 18 till 19-åringar.
Kritiska dagar och månader för Teen Drivers

De sista tre dagarna i veckan är då 54 procent av dödsfallen inträffar, med lördag är den dödligaste. Under 2003 mer än 40 procent av dödsfallen inträffade 21:00 till 06:00 maj-Aug är de farligaste månader för tonåring förare i form av dödsoffer. 1 januari är en av de dödligaste dagarna.
Teen trafikolyckor efter kön

2003 statistik visar att mer än 65 procent eller nästan två tredjedelar av alla teen dödsfallen hanar, men gick dödsoffer av unga kvinnor upp 25 procent från 1993 till 2003. Manliga dödsoffer ökade med 9 procent under denna period.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144897.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.