Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Fördelar med härdat glas

Härdat glas är en speciell typ av glas som är gjord för att motstå splittring in i taggiga skärvor. Glaset har många säkerhetsfunktioner som gör den lämplig för alla typer av applikationer. Det används ofta i bilar och i offentliga byggnader som bussterminaler, telefonkiosker och alla andra platser med risk för vandalism eller gå sönder. Den härdat glas är gjord av flera olika processer, några med kemikalier, några involverar temperaturförändringar. Var och en orsakar kemiska förändringar i glaset som gör det mindre skör och få den att falla sönder i stället för splitterskydd när kraft anbringas. Säkerhet

Säkerhet är den största fördelen med härdat glas. Använda härdat glas minskar risken för skador som orsakas av ojämna glas skärvor. Ett glas som inte splittras i knivskarpa stickor kan användas på platser där brott är oundvikligt. Härdat glas går sönder i små, runda "stenar" på grund av det sätt som molekylerna bond. Det kommer också att splittras jämnt och smulas sönder i små bitar även om kraft anbringas vid en ände. Det innebär större glasbitar inte kommer att spricka upp och flyga genom luften när glaset splittras. Detta gör det mycket mer önskvärt för användning i bilar och lastbilar.
Clean-up

Härdat glas är lättare att städa upp. Eftersom det smular i små bitar, det finns färre vassa skärvor och flisor som är svåra att plocka upp med en kvast. Härdat glas kan sopas upp ungefär som små stenar med en push kvast, och kastas i en container utan rädsla av glaset skär öppna de soppåsar eller såra en arbetstagare avfallshantering. Dessutom, om någon glaset är kvar, det är mindre av en chans att det kommer att skada någon. Glaset "småsten" kan även dammsugas.
Styrka

Härdat glas är mycket starkare än vanligt glas. Den process som används för att göra det orsakar en starkare bindning mellan molekylerna i glaset. Detta innebär att glaset kan användas i applikationer som kräver en starkare yta som är se-igenom, som vindrutor i bilar och tåg, fönster i laboratorier och glas gångbanor.
Värmebeständighet

Härdat glas är också mer värmetåligt än vanligt glas. Detta är en annan effekt av processen för att "bota" glaset. Eftersom värme appliceras under processen, molekylerna blir mer motståndskraftiga mot högre temperaturer. Glaset kommer inte att smälta eller försvaga även när lågan appliceras direkt. Detta gör den idealisk för laboratorieändamål, brandbilar och byggnader som ska byggas strikta brandföreskrifter.
Andra överväganden

Härdat glas har också många immateriella förmåner. Eftersom det minskar risken för skador minskar också risken för stämningar. Den är idealisk för offentliga byggnader och privata företag som har massor av besökare och kan hållas ansvariga för skador om en glasruta bryter i deras byggnad och någon skadas. Detta är också sant för industriföretag där arbetstagarna är beroende av säkerhetsglas för att skydda dem från värme och flygande föremål på jobbet. Det används i hockeyrinkar att skydda fläktar av kringflygande puckar, och det tål en direktträff från en 100mph slagskott. Det kommer inte att spricka och skada fans eller spelare som kontrolleras in i sargen, även när det går sönder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144811.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.