Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Ford Explorer påminner om 2000

Som en sport utility vehicle, har Ford Explorer lyckats samla en rättvis del anhängare. Lastbilen har sett många olika modeller från 1990 och framåt och är fortfarande tillgänglig med 2010. Några buggar har dock lett till prestandaproblem och kunder missnöjda. Den 2000 Ford Explorer bevittnat några återkallanden på grund av ett antal olika defekter. Styrmodulen Frågor

En styrmodul minns ägde rum den 28 november 2000. Den största orsaken till detta viss sats av återkallelser var Powertrain. I vissa fall gav denna modul fordonet förmågan att överträffa den önskade topphastighet på bilen. Det förutsätts farliga proportioner eftersom lastbilen kunde hastigheter högre än vad som var tillåtet för däcken. Detta ökade sannolikheten av dödsolyckorna, vilket resulterade i Ford ber sina återförsäljare att återkalla defekta fordon. Det totala antalet enheter erinrade var 100,500.
Air Bag Problem

luftkudden frågan med 2000 Ford Explorer var mindre vanligt jämfört med några av de andra defekter. Satsen av återkallelser utfärdades den 5 juli 2000. Den främsta boven i det här fallet var kraschsensorn. När bilens nyckel var i tändningslåset och säkerhetsbältet släpptes i ett ryck, antar sensorn oavsiktligt en krasch hade inträffat. De biverkningar krockkuddar därefter distribueras som potentiellt skulle kunna orsaka en rad skador på åkande. För att åtgärda detta problem, erinrade Ford 2.300 enheter.
Däck Separation

Förmodligen den mest kända minns i Utforskaren historia ägde rum den 21 augusti 2000. Återkallelsen var för över 14 miljoner fordon som var utrustade med Firestone däck. När däcken drevs vid låga tryck medan i höga temperaturer, hade slitbanan potential att separera. Slitbaneseparering utgör en stor fara, eftersom det kan leda till att föraren att krascha bilen. Farorna med dessa däck var allvarligare när slitbaneseparering oftast bara inträffat vid höga hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144960.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.