Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vilka är de främsta orsakerna till trafikolyckor?

Under 2006, Centers for Disease Control and Prevention uppskattar att motorfordonstrafik olyckor stod för 43.664 dödsfall. Dessa dödsfall utgjorde 24,4 procent av alla skador dödsfall under 2006. Tillsammans med förgiftning, skjutvapen och nedgångar, var trafiken dödsfall ansvariga för nästan tre fjärdedelar av skadan dödsfall. Bland de främsta orsakerna - alkohol, tonåriga förare och fortkörning. Alkohol

David J. Hanson, Ph.D., professor vid högskolan i Potsdam skriver att det är inte alltid så att alkoholrelaterade trafikolyckor orsakas av alkohol och att det exakta antalet är okänt . Det finns belägg för att alkohol negativt påverkar körförmåga och fylleri ont körförmågan. Hanson konstaterar att även när han är nykter, de som ofta kör berusad - typiskt unga, ensamstående män med missbruksproblem - är i riskzonen för auto kraschar. Hanson pekar på bevis, men att alkohol ofta bidrar till trafikolyckor. En studie i Monroe County, New York, visade att nyktra förare var ansvariga för olyckor mellan 34 och 43 procent av tiden, medan rattfyllerister var ansvariga 74-90 procent av tiden.
Fortkörning

Insurance Institute for Highway Safety rapporterar att fortkörning bidrar till 33 procent av alla trafikrelaterade dödsfall i USA under 2008, olyckor med fortkörning skördat 11,674 personer. IIHS rapporterar att, under samma år, fortkörning vägas in cirka 16 procent av egendom-skador bara kraschar och 19 procent av krascher som resulterar i skador. IIHS citerar en studie 2009 som uppskattar 12.545 dödsfall kan hänföras till 1995 upphävs den nationella hastighetsgränsen. IIHS forskning visar att krascha dödsfall på landsbygden motorvägar ökade med 25 till 30 procent som stater började höja hastighetsgränser 55-65 mph 1987.
Tonåringar

The California Department of Motor Vehicles rapporterar att trafikolyckor är den ledande dödsorsaken bland tonåringar i USA IIHS rapporter som, under 2005, en tredjedel av alla dödsfall bland ungdomar i åldern 16 till 19, kan hänföras till trafikolyckor. Tonåringar löper störst risk att bli inblandad i en krasch tidigt i sin körning karriär. IIHS anser även att tonåringar är mer ofta fel i olyckor än andra grupper. Deras olyckor och överträdelser tenderar att vara fortkörning-släkt, involvera mörkerkörning och uppträda som solo kraschar oftare än äldre förare. IIHS bedömde att omognad och oerfarenhet är skälen till varför tonåringar orsakar en oproportionerligt stor del av den totala trafiken. Den Kalifornien DMV föreslog att distraktion spelar en roll också, med 16 och 17 år gamla drivrutiner 3,6 gånger större risk att krascha när man kör med passagerare.
Geografi
skador och dödsfall inträffar ofta i urbana kraschar.

IIHS säger att de flesta trafikolyckor (57 procent 2008) förekommer på landsbygden. Skada och död, är dock mer troligt i städerna kraschar. År 2008 tog 72 procent av fotgängare dödsfall inträffar i stadsområden. Ungefär hälften av alla urbana trafikolyckor inträffar vid korsningar. Fortkörning, rött ljus kör, går igenom stoppskyltar och bak sinande ett fordon är de vanligaste orsakerna till motorfordon kraschar i urbana Amerika. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144891.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.