Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Kalifornien DMV Accident Reporting

Om du är inblandad i en bilolycka i Kalifornien, haverirapporterna (trafikolycka rapport SR1) krävs ofta och måste lämnas in till Kalifornien Institutionen för motorfordon (DMV). Det finns dock vissa särdrag, såsom lagen distinktion mellan olyckor och kollisioner, som måste beaktas innan inlämning av en rapport. Olyckor

California DMV anger att en olycka rapport (Form SR1) krävs enligt lag om olyckan innebär sakskada på över $ 750 eller om någon inblandad lider skada eller dödsfall. Om olyckan uppfyller något av dessa omständigheter, "Varje förare måste göra en rapport till DMV inom 10 dagar, oavsett om du orsakat olyckan eller inte och även om olyckan inträffade på privat egendom." Om det finns några tvivel om huruvida skadan översteg $ 750 ett avtal kan utarbetas mellan de två parterna eller deras försäkringsgivare på huruvida en SR1 blankett skall lämnas in.
Kollisioner

fastställs dock California DMV att verkliga trafikolyckor är sällsynta, och skador som uppstår i trafiken orsakas vanligtvis av vad den klassificerar som kollisioner: "En" olycka "innebär en oförutsedd händelse som inträffar utan att någon" s fel eller försummelse. Oftast i trafiken, är det inte fallet. " I grund och botten, uppstår en kollision när det finns kontakt mellan två bilar och en av förarna är fel. Några vanliga exempel på DMV föreskrivs kör för fort, osäkra svängar, underlåtenhet att ge rätt-of-way, disobeying skyltar och signaler, vårdslös körning och körning på fel sida av vägen.

Collision Rapportera Procedur

Om en kollision har inträffat, de grundläggande kraven är desamma som för en olycka. En form SR1 rapport ska lämnas till DMV, av dig eller ditt försäkringsbolag, inom 10 dagar om skadan orsakats av kollisionen överstiger $ 750 och om någon är skadad eller dödad. Försäkring och personlig information måste växlas av de parter som deltar i kollisionen. Dessutom, "Du (eller din försäkringsagent, mäklare, eller juridisk person) måste göra en skriftlig rapport till polisen eller CHP (California Highway Patrol) inom 24 timmar efter kollisionen om någon dödas eller skadas."


Överväganden

California DMV tillägger att "Om du träffar en parkerad bil eller annan egendom, lämna ett meddelande med ditt namn, telefonnummer och adress i eller fästas ordentligt i fordonet eller egendom du träffar. Anmäl kollisionen till stadens polis eller, i oregistrerade områden, till kraftvärme. " Även om inte uttryckligen anges, gäller detta även för olyckor. Dessutom, "Om din parkerade bil rullar iväg och träffar en annan bil, försöka hitta ägaren och rapportera händelsen till myndigheter som nämnts ovan." Beroende på omständigheterna, bör du förmodligen också kontakta Försäkringskassan.
Ytterligare överväganden

DMV även att "Om du dödar eller skadar ett djur, ring närmaste humant samhälle, polisen, eller kraftvärme. Försök inte att flytta ett skadat djur eller lämna ett skadat djur att dö. " En kollision eller olycka med ett djur också kan föranleda kontakt med Försäkringskassan. Addera ditt försäkringsbolag

Om kollision eller olycka kräver en rapport, behöver du förmodligen att kontakta Försäkringskassan. Eftersom detta är fallet, kan din försäkringsagent mycket väl besluta att lämna in SR1 för dig. Denna process är ganska standard och kommer att spara den extra besväret att skaffa och fylla i formuläret. Din försäkringsagent är också redan väl bekant med processen och kommer att se till att inga fel uppstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144912.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.