Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur man kan förebygga trafikolyckor

Vi vet alla hastigheten är en viktig faktor i många olyckor. Dock är inte alla olyckor orsakas av hastigheten och inte alla olyckor kan förebyggas. Ändå finns det åtgärder du kan vidta för att förebygga olyckor. Många olyckor kan förebyggas och i dem som inte kan förebyggas, skulle skadorna ha minskat. Här är några tips som hjälper dig att förhindra trafikolyckor. Instruktioner
1

Drive enligt väglaget. Kör långsammare när vädret är dåligt. Vägytor försämras i regn, is eller snö. Förmågan att snabbt stoppa minskar kraftigt när vägarna är inte torr.
2

Håll din bil i gott mekaniskt skick. Byt ut slitna däck och bromsar som behövs. Håll spolarvätska fullt och byta ut vindrutetorkarna på en regelbunden basis. Addera 3

säkerhetsbältet. Inte bara säkerhetsbälten håller dig säker i en olycka, kommer det att hjälpa dig att undvika olyckor också. Säkerhetsbälten kommer att hålla dig på plats under en aggressiv manöver. Om du gör en plötslig manöver, kan du finna dig kastas på passagerarsidan av bilen. Kom ihåg att göra dina passagerare spänne upp, alltför.
4

Undvik andra fordon. Backa och inte bakluckan eller låta andra bakluckan dig. Försök att undvika att köra bredvid ett annat fordon i fall det har att väja för ett djur eller skräp som kan vara i vägen.
5

Se upp vid korsningar så många olyckor sker här. Alltid sakta ner och titta åt båda hållen vid korsningar. Förutsätt inte de andra fordonen stannar bara för att ljuset är rött. Det finns alltid någon som försöker få igenom korsningen under ett gult ljus.
6

Håll dig borta från 18-hjulingar. Dessa stora traktor släp kräver extra utrymme när du gör omfattande rätt turns.Ttherefore, undvik den högra sidan av en, särskilt om du tror att föraren ska svänga höger. Kör inte bakom en 18-hjuling på motorvägen. En blåst däck kan orsaka en olycka.
7

Vrid huvudet att kontrollera trafiken innan du byter körfält. Lita inte på dina speglar när du gör ett filbyte. Alla fordon har "blinda fläckar" där dina speglar inte kan se. Kör inte i döda vinkeln för andra fordon.
8

Titta extra noga på parkeringsplatser eller parkeringsplatser. Många fender-Benders hända i dessa områden. Följ de regler som inrättats i parkeringsplatser. Dessa regler är för säkerheten för alla förare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144777.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.