Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Steg för Accident Reporting

Arbetsolyckor är en av de mest tidskrävande och dyrt frågor ett företag kan ställas inför. Olyckor kan orsaka förlorad tid på grund av utredningar och skadade anställda att vara utan arbete. Om en anställd är allvarligt skadad, kan det finnas extra kostnader genom arbetstagarens ersättning. Eftersom den största oro för varje olycka är att se till att det blir rapporterat korrekt, är processen för rapportering av olyckor en viktig samlingspunkt för någon risk ledningsgrupp. Rapportering

Det första steget i en olycka förfarande är att se till att de anställda faktiskt rapporterar olyckan. Detta hjälper för ett par anledningar. Först låter det för företaget att snabbt inleda utredningar när händelsen är färskt i allas sinne och det ger bolaget möjlighet att kontrollera att den anställde får omedelbar medicinsk behandling. Dessutom har bolaget en lägre sannolikhet att bli träffad med överraskning stämningar om de olyckor rapporteras tidigt. En del av en bra säkerhetsutbildning är att kontrollera att de anställda vet att rapportera alla olyckor, oavsett hur små de än må vara. Addera Vidta åtgärder


När olyckan är rapporteras, måste åtgärder vidtas för att säkerställa skyddet för bolaget. Första hjälpen ska ges om personen som har haft olyckan kräver det, och den anställde ska kunna gå till sjukhuset om han önskar det. Medan den anställde rapporterar olyckan, se till att dokumentera allt han säger om vad som hände. Den anställde måste underteckna ett uttalande som styrker vad som hände och, om han inte vill gå till sjukhuset, han måste underteckna en blankett om att han vägrade sjukhusvård vid tidpunkten för olyckan. När olyckan har dokumenterats, informera företagsledningen om vad som hände och påbörja en utredning.
Investigation

Undersökningen delen är kanske den viktigaste delen av olycka rapportering. Besök området olyckan hände och leta efter några fysiska objekt som kan ha orsakat händelsen. Om det är något som lätt kan fastställas för att säkerställa att en sådan olycka inte händer igen, fixa det just då och där. Prata med några ögonvittnen om vad som hände och försöka sätta ihop en tidslinje av händelser. Försök att kontrollera om olyckan orsakades av anställd slarv, processer jobb, miljöfaktorer eller en kombination av dessa. Om det är något som behöver fixas och du kan inte fixa det omedelbart, anteckna det i din rapport till ledningen.

När du har avslutat undersökningen, skriva upp ett uttalande som beskriver vilken information du hittat. Försök att ge en god indikation på olyckan tidslinje av händelser som du kan behöva denna information senare. Slutligen, överlämna rapporten till riskhantering och ledande befattningshavare så att de har en uppfattning om vad som hände.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144836.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.