Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Farorna med Krockkuddar

Sedan 1998 har USA: s regering har mandat att krockkuddar ska ingå i alla personbilar. Från år 2008 har regeringen uppskattat att krockkuddar har sparat över 25.000 liv. Men passagerarna i airbag-utrustade fordon upplever fortfarande ibland-allvarliga skador på grund av dem. De flesta av dessa skador kan undvikas genom korrekt följa tillverkarens säkerhetsföreskrifter. Burns

Krockkuddar är gjorda av starkt tyg material och driftsätta extremt snabbt. För att blåsa dem tillräckligt snabbt för att ge skydd, airbag beslutsfattare använder en kemisk reaktion som orsakar gaser till våldsamt expandera och blåsa upp påsen. Denna reaktion skapar värme. Eftersom krockkuddar är utformade för att absorbera kraften av effekterna genom kontakt med den övre kroppen, ansiktet och brännskador hals ofta uppstår när de distribuerar.
Broken Bones

chaufför-side airbag utlöses från centrum av ratten utåt. Om föraren har sina händer eller armar i vägen för de expanderande airbag, kan kraften bryta benen. Experter rekommenderar att förarna inte håller ratten vid klockan 12 och istället använda standard 10 och klockan 2 lägen för att undvika airbag skador.
Barn

Barn är ofta placerade i bakåtvända bilbarnstolar när föräldrarna sätter dem i bilen. När dessa säten är i framsätet, kan de vara för nära det område där krockkudden vecklas ut. Om det är en olycka och krockkudden löses ut, kan det slå på baksidan av barnstolen med våldsam kraft och orsaka allvarliga skador eller dödsfall. Små barn i bakåtvända bilbarnstolar får aldrig placeras i framsätet eller i ett läge där en krockkudde kan utlösas.
Missförstånd

Krockkuddar är utformade för att fungera i tandem med säkerhetsbälten för att ge ett extra skydd för de åkande vid en olycka. De är inte avsedda att vara den enda källan till återhållsamhet eller skydd, och om passagerarna inte använda bilbälte när en olycka inträffar, är krockkudden inte tillräckligt skydd, och allvarliga skador kan uppstå.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144900.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.