Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Varför Skär Batterikabel av en Wrecked Car?

Utryckningspersonal svarar på bilolyckor kommer ofta klippa batterikabeln av en svårt skadad bil , särskilt om vätskor läcker eller räddningsarbetare måste skära in i bilen för att få någon . De gör detta av säkerhetsskäl . Betydelse

Efter en krasch , om batteriet fortfarande är ansluten till ett förlist bilens elsystem , så att systemet kommer att förbli " leva . " Skadade ledningar kan alstra gnistor och kortslutningar så länge elen flödar .
Faror

En automatisk batteri inte producerar spänning tillräckligt hög för att elektrifiera en person, enligt till University of Hawaii . Men strömförande ledningar i ett skadat fordon medföra andra faror . Gnistor kan antända spillt bensin . En kortslutning kan orsaka en outvecklad krockkudde att aktivera , skadade räddningsarbetare . En kortslutning kan också orsaka själva batteriet att explodera , producerar granatsplitter och sprutning batterisyra .
Solution

Cutting batterikabeln stoppar flödet av el i bilens ledningar , minska riskerna för att krascha offer och räddningspersonal .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144931.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.