Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur Inflate Krockkuddar?

Krockkuddar är Fastspänningsanordningarna som är utformade för att använda i händelse av en serös bilolycka. Enligt Automotive åkande Restraint rådet, rätt installerade och underhållna krockkuddar, när den används tillsammans med rätt använda säkerhetsbälten, kan minska risken för allvarliga skador med upp till 55 procent. Historia

Enligt SafetyForum.com, har krockkuddar har installerats på vissa bilmodell så långt tillbaka som 1950-talet. Oldmobile erbjöd första krockkudden passagerarsidan på dess Toronado modell 1973. Ford gjorde krockkuddar standard på sina fordon under 1990. Den federala regeringen mandat förare och passagerare sidokrockkuddar på alla personbilar under 1998.
Funktion

uppblåsning av en airbag är resultatet av en komplex uppsättning av situationer. Det ögonblick en krasch inträffar, sensorer känner av effekterna och mäta dess svårighetsgrad. Om påverkan är allvarlig nog, typiskt den kraft som utövas av ett fordon som rör sig med 12 miles per timme till ett fast föremål, sensorerna skicka ett elektroniskt meddelande till krockkudden komponenten, börjar processen att utlösa krockkudden.

Funktioner

Enligt Scientific American, airbags som ett resultat av en kemisk reaktion. Den kemiska föreningen, natriumazid, lagras i krockkudden kapseln. När en elektronisk signal från stötsensorer utlöser airbag-enheten, passerar en elektrisk laddning genom en liten detonator enhet. Detta producerar värme. Värmen appliceras på natriumazid ger en kemisk reaktion, vilket resulterar i generering av tillräckligt kvävgas för att fylla luftkudden.
Tidsplan

Krockkudden kommer helt blåsa inom 30 millisekunder av effekterna sensorn detektera en krasch. Automotive Ockupanter Restraint Rådet noterar att det tar 100 millisekunder för att blinka ett öga. Omedelbart efter det att krockkudden är helt uppblåst, kommer den att börja tömma för att absorbera energin av den åkande.
Fördelar

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA ) uppskattar att nära 34.000 personer dog i bilolyckor under 2009. Automotive Ockupanter Restraint rådet (AORC) noterar ytterligare 300.000 personer behövde sjukhusvård för behandling av skador. Den AORC uppskattar 11.000 liv per år skulle kunna räddas om alla bilar var utrustade med krockkuddar och alla passagerare ordentligt använde sina bilbälten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144894.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.