Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Orsaker och effekter av trafikolyckor

Trafikolyckor kan orsakas av ett antal faktorer, inklusive funktionsfel samt åtgärder av föraren, t.ex. fortkörning eller aggressiva beteenden som tailgating eller osäkra filbyten. Konsekvenserna av trafikolyckor beror på variabler såsom effekterna, antalet inblandade fordon och om passagerarna var skyddade av bilbälten och /eller krockkuddar. Distraherade förare

distraherad körning innebär någon nondriving aktivitet som orsakar föraren inte betala full uppmärksamhet på sin körning, inklusive manuella, visuella och kognitiva aktiviteter. Förare som tar sina händer från ratten för att stänga radiostationen, skicka textmeddelanden, äta eller putsa sig öka risken för att orsaka trafikolyckor. Talar om mobiltelefoner eller andra passagerare, tittar på en karta eller använda ett navigationssystem är alla distraktioner som orsakar trafikolyckor samt. Enligt National Highway Transportation Safety Administration, har nästan alla trafikolyckor under 2008 orsakades av en typ av distraktion, och yngre förare under 20 år har den högsta andelen av dödsolyckorna som var distraktion-relaterade.


nedsatt chaufförer och trötthet hos förare
Drivers

under påverkan av trafiken alkohol orsaka olyckor eftersom deras omdöme försämras och de inte kan snabbt reagera i vissa körsituationer. Vissa droger och receptbelagda mediciner tagna av förarna kan också påverka deras förmåga att framföra fordon. Driver trötthet är en annan orsak till trafikolyckor inträffar vanligen från 11:00 till 08:00 när de flesta förare är vana vid att sova. Bilkörning trött kan medföra förare inte uppmärksammar fordonets hastighet, vilket gör att fordonet att glida över väglinjer, dagdrömmer eller slumra under körning.
Väderförhållanden
< p> Dåligt väder är en annan faktor som orsakar trafikolyckor. Kraftigt regn, snöstormar eller hagel kan minska synligheten av förare och få dem att missbedömer avståndet till andra fordon som omger dem. Körning genom tjock dimma för fort inte kan tillåta förarna tillräckligt med tid att sluta när närmar annat fordon. Väglaget följd av vädret kan orsaka vägar att bli smart och hal, såsom efter is stormar och skyfall, vilket kan orsaka fordon att glida och göra det svårt att komma till ett fullständigt stopp.

Effekter av trafikolyckor

Trafikolyckor kan orsaka fysiska, ekonomiska och mentala effekter för alla inblandade. Förare och passagerare kan drabbas av mindre skärsår och blåmärken till brutna ben, whiplash, rygg och spinal skador, förlamning och även död. Fordon i trafikolyckor är skadade och kan vara i behov av smärre eller kostsamma reparationer eller kanske till och fyllas summeras och inte längre körbar. Ytterligare effekter av trafikolyckor kan inkludera emotionella och psykiska lidande som människor kan drabbas av posttraumatisk stress från att vara inblandade i olyckan eller från att förlora en nära anhörig på grund av en trafikolycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144948.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.